23.03.2021
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Λιμάνια και σύγχρονες προκλήσεις: Live Webinar από τη Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενθαρρύνοντας φοιτητές και απόφοιτους να παραμένουν ενεργοί παράλληλα με τις σπουδές τους και σε σύνδεση με τις εξελίξεις και τις νέες πρακτικές του κλάδου τους, διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα: «Λιμάνια και σύγχρονες Προκλήσεις».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαρτίου (19:00-21:00), μέσω Microsoft Teams με εισηγητή τον Δρ, Θανάση Καρλή, Strategic Planning and marketing Officer στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ο Δρ Καρλής θα μιλήσει για τις νέες προκλήσεις που εντοπίζονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο λιμένων.
Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες κανονιστικές πρωτοβουλίες, σε επίπεδο ΕΕ, δημιουργούν προκλήσεις που διαφέρουν από το παρελθόν. Μέχρι πρόσφατα, τα λιμάνια εστίαζαν στη συνδεσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα. Σήμερα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν οι προαναφερθείσες προκλήσεις, τα λιμάνια πρέπει να προσαρμοστούν στις τεχνολογικές αλλαγές, στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, στην αλλαγή του ισοζυγίου των κοινωνικών και οικονομικών προτεραιοτήτων και, αναμφίβολα, στις νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις που έχουν αναδυθεί λόγω της πανδημίας. Όλα αυτά, ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ζητήματα ανταγωνισμού και με τη ζήτηση να συγκεντρώνεται σε όλο σε λιγότερους χρήστες. Το σεμινάριο στοχεύει να αναλύσει εις βάθος τις νέες απαιτήσεις που έχουν διαμορφώσει οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες και οι οποίες, με τη σειρά τους, δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις λιμενικές αρχές και τους λιμενικούς φορείς.Η διαδικτυακή παρουσίαση απευθύνεται σε φοιτητές Ναυτιλίας (τόσο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όσο και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), απόφοιτους και επαγγελματίες.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ