30.05.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

To 7o Συμπόσιο Εργοθεραπείας με θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία» ολοκληρώθηκε σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

 

Για 7η συνεχή χρονιά, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Συμπόσιο Εργοθεραπείας. Οι ομιλίες και τα workshops του 7ο Συμποσίου Εργοθεραπείας έλαβαν χώρα στο Campus Θεσσαλονίκης, παρουσία φοιτητών, αποφοίτων και επαγγελματιών του τομέα της Εργοθεραπείας και του κλάδου της Υγείας.

Η φετινή διοργάνωση είχε κεντρικό θέμα την «Παιδιατρική Εργοθεραπεία» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Άννης Σαμψωνίδου. 

Η Άννη Σαμφωνίδου υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Εργοθεραπείας στην Ελλάδα, αφοσιωμένη στο κλινικό και εκπαιδευτικό της έργο, με το οποίο γαλούχησε, υποστήριξε και ενέπνευσε μεγάλο αριθμό νέων επιστημόνων, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών Εργοθεραπείας, στο Campus Θεσσαλονίκης.

Το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας διοργανώθηκε υπό την επιστημονική αιγίδα του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ).

Στο Συμπόσιο Εργοθεραπείας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από πολύ σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου πάνω στα εξής θέματα: 

  • Αφιέρωμα στην Άννη Σαμψωνίδου
  • Βρεφική και προσχολική ηλικία
  • Σχολική ηλικία
  • Εφηβεία

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συμποσίου και τους ομιλητές ΕΔΩ

Το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας διοργανώθηκε υπό την επιστημονική αιγίδα του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ) και την επιστημονική επίβλεψη του επικεφαλής του ΙΝΕΕΑΠ, Δρ. Παναγιώτη Σιαπέρα, Εργοθεραπευτή & Dean της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το 7ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους επαγγελμάτων υγείας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους, ενώ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τη βελτίωση των δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά κατά την ένταξη τους σε μια υγιή κοινωνία. Απαραίτητη θεωρείται η διεπιστημονική συνεργασία, καθώς και η συνεργασία με τις οικογένειές και τα ίδια τα παιδιά. 

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ