22.12.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Εθελοντική αιμοδοσία από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνέβαλαν ώστε η δράση να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία.

Με την ανάγκη για αίμα να είναι μεγαλύτερη από ποτέ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Μεταξά. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στα Campuses της Αθήνας, του Αμαρουσίου και του Πειραιά, σε όλη τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και είχε στόχο την ενίσχυση του ήδη επιβαρυμένου υγειονομικού συστήματος της χώρας,  λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Απαντώντας στο κάλεσμα, φοιτητές και καθηγητές, οι οποίοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια να γίνουν αιμοδότες, στήριξαν την πρωτοβουλία και δήλωσαν τη συμμετοχή τους, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν κάρτα αιμοδότη.

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τους σταθμούς αιμοδοσίας που στήθηκαν στα Campuses της Αθήνας, του Πειραιά και του Αμαρουσίου. 

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς» και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φοιτητών, καθηγητών, καθώς και του προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά, κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, με το παρακάτω μήνυμα:

«“Δίνω αίμα, χαρίζω ζωή”. Σε αυτές τις 4 απλές λέξεις περικλείεται η μεγάλη σημασία και η πραγματική ουσία των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι ελλείψεις σε αίμα και συνάμα οι ανάγκες για αίμα, έγιναν ακόμα μεγαλύτερες στον καιρό του εγκλεισμού – περιορισμού λόγω της πανδημίας.
Το Νοσοκομείο Μεταξά με συστηματικές εξορμήσεις εκτός Νοσοκομείου και καθημερινή λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για αίμα.
Γι’ αυτό και κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και άκρως υποστηρικτική η πρωτοβουλία της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, να συμμετάσχει ενεργά και μαζικά σε αυτήν την προσπάθεια, καθιερώνοντας με το Νοσοκομείο Μεταξά τον «Μήνα Αιμοδοσίας», ο οποίος προσβλέπουμε να βρει άξιους μιμητές και άλλους φορείς, οργανισμούς ή επιχειρήσεις, στα πλαίσια της άσκησης πολιτικής εταιρικής υπευθυνότητας, προκειμένου να ενισχύει περαιτέρω η εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας.
Σας καλούμε όλες και όλους, να γίνετε συμμέτοχοι σε αυτήν την πρωτοβουλία έμπρακτης, ανιδιοτελούς και ανώδυνης έκφρασης αγάπης προς το συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Σας καλούμε να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να κάνετε μια από τις πιο σημαντικές πράξεις της ζωής σας.

Σας καλούμε να δώσετε αίμα και να σώσετε μια ζωή. Γιατί σήμερα μας έχει ανάγκη ο διπλανός μας, αύριο το έχουμε ανάγκη εμείς ή ο δικός μας συγγενής!».

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς». 

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ