22.12.2021
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαιδευτική ξενάγηση στην έκθεση BODY WORLDS για 100 φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Φοιτητές από από τις Σχολές Υγείας και Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επισκέφτηκαν τη μοναδική έκθεση πραγματικών ανθρωπίνων σωμάτων, στην Αθήνα.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση Body Worlds, που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για τους φοιτητές των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Φυσικοθεραπείας και Ποδιατρικης από τη Σχολή Υγείας και Ψυχολογίας από τη Σχολή Ψυχολογίας.

Πρόκειται για μια συναρπαστική έκθεση στην οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν πραγματικά ανθρώπινα δείγματα, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων σωμάτων, καθώς και μεμονωμένα όργανα, διαμορφώσεις οργάνων, αιμοφόρα αγγεία και διαφανείς φέτες σώματος. Η έκθεση, η οποία έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να δείξει τα οφέλη ενός ιγιούς τρόπου ζωής, αλλά και τις συνέπειες ενός, αντίστοιχα, ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

 

Τα εκθέματα, τα οποία, χάρη στη μέθοδο της πλαστινοποίησης, είναι διατηρημένα σε άριστη κατάσταση, παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τους φοιτητές Ποδιατρικής, όσο και Φυσικοθεραπείας οι οποίοι ασχολούνται με την ανθρώπινη ανατομία. Αντίστοιχο ενδιαφέρον είχαν και για τους φοιτητές Ψυχολογίας, καθώς στην έκθεση περιλαμβάνονται και ανθρώπινοι εγκέφαλοι.

Η επίσκεψη κράτησε μία ώρα, στη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν ξενάγηση στον χώρο από φοιτητές Ιατρικής. Παράλληλα, οι συνοδοί καθηγητές σχολίαζαν τα εκθέματα σχετικά με τις ειδικότητές τους, προτρέποντας τους φοιτητές να ανακαλέσουν γνώσεις που έχουν διδαχθεί σε πρόσφατες παραδόσεις. Με σκοπό να δώσουν ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στην ξενάγηση, οι ξεναγοί ζήτησαν από τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να παρουσιάσουν εκείνοι, με τη σειρά τους, κάποια εκθέματα. Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δέχτηκαν «συγχαρητήρια» για τις γνώσεις τους.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της επίσκεψής στην έκθεση Body Worlds είναι, ίσως, το γεγονός ότι δημιούργησε εύφορο έδαφος για συζήτηση και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, σε ένα πιο ανάλαφρο τόνο και εκτός των αυστηρών πλαισίων της τάξης. Αυτή η συνθήκη θέτει τα θεμέλια για ακόμη περισσότερες εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο την ακαδημαϊκή συνδιαλλαγή και εξέλιξη.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ