29.11.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Συζήτηση για την έμφυλη ανισότητα στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με στόχο να προάγει την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, σε κάθε επίπεδο.

 

Με υψηλό το αίσθημα ευαισθητοποίησης πάνω σε μείζονα κοινωνικά θέματα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας, διοργανώνει ομιλία-συζήτηση με θέμα την προαγωγή της ισότητας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 15:00, με διάρκεια 2 ωρών και θα λάβει χώρα δια ζώσης, στο Αμφιθέατρο του Campus Αθήνας (Ακαδημίας 42, ισόγειο).

Με κεντρικό θέμα «Ανοιχτοί διάλογοι για την προαγωγή της ισότητας», η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Καθηγητή Ψυχολογίας, Θεόφιλο Γκινόπουλο, και την παρουσίαση-ομιλία έχει αναλάβει ο Αντώνης Παπαδακάκης, φοιτητής προγράμματος σπουδών Ψυχολογίας, BSc (Hons) Psychology.

H εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιούνται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο λόγω της ιδιότητας Μέλους στο δίκτυο Sustainable Development Solutions Network (SDSN) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που υπηρετεί τους στόχους και συγκεκριμένα αφορά στον στόχο Νο5 περί της ισότητας των φύλων. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτική ομιλία στην οποία θα γίνει αναφορά σε όλες τις σύγχρονες έννοιες και θεωρίες των φύλων. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζήτηση με θέμα την έμφυλη ισότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι οι εξής:

  • Κοινωνικές διακρίσεις
  • Σχετικές ορολογίες
  • Θεωρίες φύλου
  • Έμφυλοι ρόλοι
  • Μορφές διακρίσεων στον καθημερινό λόγο
  • Συμπερίληψη

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Για την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης τηρούνται όλα τα ισχύοντα, για εκπαιδευτικούς οργανισμούς, υγειονομικά μέτρα και απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή test (rapid ή PCR) 48 ωρών. 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ