29.11.2023
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη του Ασύλου Ανιάτων στους χώρους του ΚΕΔΕΕΑ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τα μέλη του Ασύλου Ανιάτων ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Κέντρου Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης & Έρευνας στην Αποκατάσταση (ΚΕΔΕΕΑ).

Στο πλαίσιο του οράματος τόσο για την προσφορά στην κοινότητα και για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο  ξεκίνησε συνεργασία με το Άσυλο Ανιάτων, το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης & Έρευνας στην Αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει –δωρεάν- υπηρεσίες αποκατάστασης σε ομάδα περιθαλπόμενων του Ασύλου Ανιάτων και του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, συμβάλλοντας στους εκπαιδευτικούς σκοπούς των μαθημάτων, με τη συμμετοχή φοιτητών, από τα Τμήματα της Σχολής Υγείας και της Σχολής Ψυχολογίας, υπό την επίβλεψη διδασκόντων τους.

Με αφορμή την έναρξη της νέας συνεργασίας, στελέχη της διοίκησης και της διεπιστημονικής ομάδας από το Άσυλο Ανιάτων πραγματοποίησαν επίσκεψη στους χώρους και τα εργαστήρια του ΚΕΔΕΕΑ, όπου ξεναγήθηκαν και έλαβαν πληροφορίες για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις ειδικότητες αποκατάστασης.

Επιπλέον, σημαντικό είναι να αναφέρουμε οτι εν όψει της εν λόγω συνεργασίας, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορούν να υλοποιούν την πρακτική τους άσκηση στα Τμήματα Ψυχικής Υγείας, Φυσικής – Ιατρικής και Αποκατάστασης, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Διατροφής & Σίτισης του Ασύλου Ανιάτων και του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων.

Συγκεκριμένα, τη δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος πρακτικής άσκησης έχουν οι φοιτητές των προγραμμάτων της Σχολής Υγείας: BSc (Hons) Physiotherapy, BSc (Hons) Occupational Therapy, BSc (Hons) Speech & Language Therapy, BSc (Hons) Podiatry, BSc (Hons) Dietetics, BSc (Hons) Nursing, κάθως και του BSc (Hons) Psychology από τη Σχολή Ψυχολογίας.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης & Έρευνας στην Αποκατάσταση (ΚΕΔΕΕΑ):

Το ΚΕΔΕΕΑ αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να προσφέρει στην κοινότητα, στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση των φοιτητών, στη διεπιστημονική πρακτική, στην εφαρμοσμένη έρευνα και στην αειφορία, μέσα από πρακτικές υψηλού αντίκτυπου. Το ΚΕΔΕΕΑ υποδέχεται το κοινό και αναλαμβάνει τη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών με χρόνια νοσήματα, τραυματισμούς και ελλείμματα που χρήζουν αποκατάστασης, εντελώς δωρεάν αναλαμβάνει περιστατικά με χρόνιο νόσημα, καθώς και ασθενείς για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό ή χειρουργείο (με ιατρική σύσταση) προσφέροντας τις αντίστοιχες θεραπείες.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Αποκατάσταση απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε όποιο άτομο επιθυμεί να κάνει χρήση αυτών. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας στο ciderr@mitropolitiko.edu.gr ή στο 210-6199891 (Δευ-Παρ: 10:00-19:00).  

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιατων:
Πρόκειται για το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ) με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στην Ελλάδα, προσφέροντας στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη. Στο σύνολο των 130 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ