29.11.2023
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Φοιτητές Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου εθελοντές στο “World Table Tennis For Health Festival” στην Κρήτη

To «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Κρήτη» αποτέλεσε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για τα άτομα που πάσχουν με τις νόσους Parkinson & Alzheimer.

Έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ομάδα φοιτητών από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχαν ως εθελοντές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για Άτομα που πάσχουν από τις νόσους Parkinson & Alzheimer.

Το πρωτάθλημα World Table Tennis For Health Festival διεξήχθη στο γήπεδο «2 Αοράκια», φιλοξενώντας περισσότερους από 60 αθλητές, από συνολικά 16 χώρες του κόσμου. Το πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε σε διάρκεια 4 ημερών, συμπεριλάμβανε και τη διεξαγωγή Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Υγεία.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενθαρρύνει την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών σε μεγάλες διοργανώσεις του κλάδου τους με σκοπό την άμεση επαφή τους με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει και ενθαρρύνει την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών σε μεγάλες διοργανώσεις του κλάδου τους, καθώς αποτελεί ωφέλιμη δράση και ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και να οξύνουν τα soft skills (κοινωνικές δεξιότητες) τους. Παράλληλα, τέτοιες ενέργειες ευθυγραμμίζονται με το όραμα του Κολλεγίου να στηρίζει πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στους συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, με την εθελοντική συμμετοχή τους στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, οι φοιτητές Φυσικοθεραπείας του Campus Κρήτης είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την ομαδική εργασία, την επίλυση προβλημάτων, την επικοινωνία και την προσαρμοστικότητα και να αναπτύξουν τις αντίστοιχες δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν.

Επιπλέον, ως εθελοντές, είχαν το προνόμιο να είναι δίπλα σε άτομα, αφοσιωμένα στο άθλημά τους, γεγονός που τους έδωσε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία: να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να σταθεροποιήσουν τις αξίες τους και να κατανοήσουν το πραγματικό νόημα του να ανταποδίδεις.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ