11.05.2022
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Διάλεξη του βραβευμένου αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη (guest lecture) από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα και να συζητήσουν μαζί του.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσκάλεσε τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Διονύση Σοτοβίκη για διάλεξη στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής.

Η ομιλία του κ. Σοτοβίκη με θέμα «Η Εννοιολόγηση του Χώρου» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Αρχιτεκτονικοί Διάλογοι». Ακολούθησε συζήτηση όπου οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες και τις σκέψεις τους σχετικά με το θέμα της διάλεξης, αλλά και με γενικά αρχιτεκτονικά ζητήματα.

Οι «Αρχιτεκτονικοί Διάλογοι» διοργανώνονται από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει να βοηθήσει τους φοιτητές να ανακαλύψουν ακόμα πιο εξειδικευμένες πτυχές του γνωστικού αντικειμένου τους. Οι διαλέξεις λαμβάνουν χώρα στο Campus Αμαρουσίου.

Οι διαλέξεις από επαγγελματίες του κλάδου αποτελούν μια καίρια πηγή γνώσης και έμπνευσης για τους φοιτητές.

Οι διαλέξεις από επαγγελματίες του κλάδου στοχεύουν τόσο στη μετάδοση γνώσεων, όσο και στην απευθείας επαφή με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου τους. Ταυτόχρονα είναι ένας τρόπος να διατηρείται ζωντανό το ενδιαφέρον των φοιτητών για το αντικείμενό τους, καθώς αποκτούν ρεαλιστική εικόνα του κλάδου τους και μαθαίνοντας εκ των έσω τόσο τις απαιτήσεις του επαγγέλματος, όσο και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Λίγα λόγια για τον Διονύση Σοτοβίκη 
Ο Διονύσης Σοτοβίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Από το 1991 έως το 1996 σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Architectural Association (AA) στο Λονδίνο με καθηγητές τους David Racz, David Turnbull and Kisa Kawakami. Ταυτόχρονα ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ισλανδία, όπου και ολοκλήρωσε τη διπλωματική του εργασία, η οποία απέσπασε το 2ο Βραβείο του ΤΕΕ το 1997. Το 2004 εκλέχτηκε μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, ενώ από το 1999 διατηρεί το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα. Το 2004 δημιούργησε το WORKSHOP. Έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Νέα Υόρκη και στην Κύπρο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ