12.05.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Βραβευμένες ταινίες φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

To 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας παρουσιάζει 4 ταινίες φοιτητών του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που έχουν διακριθεί.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Θεσσαλίας, φιλοξενεί ταινίες μικρού μήκους 4 φοιτητών του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που έχουν αποσπάσει βραβεία σε εθνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:

Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (27’)
Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου (20’)
Στο δωμάτιο της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου (14’)
Γιαζίντι του Έκτορα Σακαλόγλου (20’)

Πληροφορίες:

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα διεξαχθεί φέτος από 9 έως 14 Μαΐου και η μορφή του θα είναι υβριδική, διά ζώσης και διαδικτυακά.

Οι ταινίες του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα προβληθούν το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 14.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Οι ταινίες μικρού μήκους των φοιτητών Σκηνοθεσίας, που αποτελούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας, αποστέλλονται ετησίως σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ κινηματογράφου, λαμβάνοντας διακρίσεις και βραβεία.

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας:

Το Φεστιβάλ διεξάγεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου και Σύμβουλο Διοργάνωσης την Alpha Marketing. Πρόκειται για το σημαντικότερο κινηματογραφικό γεγονός της Θεσσαλίας και, πλέον, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.

Mία βεντάλια μικρού μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο, σε ένα line up που χωρίζεται σε τρεις διαγωνιστικές ενότητες: Διεθνείς Παραγωγές, Εθνικές και Animation διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρας του Φεστιβάλ, ο οποίος δεν έχει πάψει να συναρπάζει τους σινεφίλ. Συνολικά, πρόκειται να προβληθούν περισσότερες από 80 ταινίες.

Λίγα λόγια για το Τμήμα Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:

Η Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρέχει πρόγραμμα σπουδών στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University.

Οι ταινίες μικρού μήκους των φοιτητών, που αποτελούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας, αποστέλλονται ετησίως σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ κινηματογράφου, λαμβάνοντας διακρίσεις και βραβεία. Σαν αποτέλεσμα εταιρείες παραγωγής, studios, MME κ.λπ.  αναζητούν τους αποφοίτους για εργασία, ενώ σχετικοί καλλιτεχνικοί φορείς επιθυμούν συνεργασία, όπως π.χ. το φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, του οποίου η γραμματεία κατά την χρονική περίοδο διεξαγωγής του στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ