22.03.2023
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Παχυσαρκία: διημερίδα ενημέρωσης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα και την Ιμερόεσσα

Η δράση «Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας.

Με στόχο να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε πάνω σε θέματα που αφορούν στην υγεία όλων, η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα» και το Γαλλικό Ινστιτούτο ΛάρισαςΓαλλική Πρεσβεία, διοργάνωσαν μια ολοκληρωμένη διημερίδα με ποικιλία δράσεων και ομιλίων που είχαν ως κεντρικίο θέμα την παχυσαρκία.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ετησίως στις 4 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το διήμερο εκδηλώσεων περιλάμβανε:

Δύο πρωινές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας με θέμα “Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την Παιδική παχυσαρκία”: συζητήσεις ανάμεσα σε ειδικούς υγείας και παιδιά σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τις συμπεριφορές των παιδιών όσον αφορά τον εκφοβισμό και την εικόνα του σώματος, αλλά και δραστηριότητες παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας το διαδραστικό παιχνίδι, το φιδάκι της υγιεινής διατροφής.

Επαγγελματίες υγείας αλλά και εθελοντές φοιτητές των Σχολών Υγείας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας συνεργάστηκαν με τα παιδιά για την ολοκλήρωση ενός προγράμματος ενημέρωσης προσαρμοσμένο για παιδιά, με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και τη συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Δύο απογευματινές ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με θέμα “Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία”: ομιλίες από μια διεπιστημονική επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών υγείας με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και τις μεθόδους υποστήριξης των ατόμων με παχυσαρκία. Στο τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση του κοινού με τους ομιλητές. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε σωματομετρικές μετρήσεις από επαγγελματίες υγείας και φοιτητές της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων ΕΔΩ.

Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της Θεσσαλίας στα ζητήματα που αφορούν την Παχυσαρκία.

Ευχαριστούμε τους παρακάτω επαγγελματίες οι οποίοι, με τις εξαιρετικές ομιλίες τους, εμπλούτισαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διημερίδας!

· Δρ Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

· Δημήτριος Γερογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

· Βάγια Ζουζώ, Παιδογαστρεντερολόγος, Ηπατολόγος, Ενδοσκόπος

· Δρ Δημήτρης Ιακωβάκης, Eπιχειρηματίας Τεχνολογιών Υγείας

· Κωνσταντίνος Κουτράκης, Ειδικός Καρδιολόγος

· Δημοσθένης Λυγούρας, Εργοθεραπευτής

· Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, Ειδικός Παθολόγος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ιμερόεσσα

· Δρ Ευάγγελος Απ. Παππάς, Αγγειοχειρουργός

· Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου, Παιδαγωγός Συγγραφέας

· Δρ Παντελής Πασχαλίδης, Εργοθεραπευτής & Φυσικοθεραπευτής

· Εύη Πλατιά, Ψυχολόγος

· Δρ Βάιος Σβώλος, Διαιτολογός-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και τη Γαστρεντερολογία

· Δρ Ηλίας Σδράλης, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

· Δρ Δήμητρα Στρογγυλού, Ψυχολόγος Υγείας

· Δρ Δημήτρης Τσαόπουλος, Διευθυντής ερευνών στην Εμβιομηχανική, ΕΚΕΤΑ

Λίγα λόγια για την Ιμερόεσσα:

Η Ιμερόεσσα είναι ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ με έδρα τη Θεσσαλονίκη (έτος ίδρυσης το 2020) και αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην στήριξη ατόμων με παχυσαρκία στην Ελλάδα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση του κοινού για την παχυσαρκία και τις συνέπειες που προκαλεί στην υγεία, με σεβασμό στην προσωπικότητα του ατόμου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τη

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ