04.01.2022
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις για τους φοιτητές της Σχολής Αθλητισμού

Η Σχολή Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει παράλληλες δράσεις που ενισχύουν τις εμπειρίες, τα ερεθίσματα και την αντιληπτική ικανότητα των φοιτητών σχετικά με τον κλάδο του Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων τους και με γνώμονα την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, η Σχολή Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικές δράσεις για τους φοιτητές.

Η πρώτη αφορά επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, ένα μουσείο αφιερωμένο στον θεσμό των αγώνων, το οποίο αποδίδει φόρο τιμής στους Έλληνες αθλητές και στους Έλληνες  Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Development of sport στο οποίο θίγεται η ιστορική εξέλιξη του αθλητισμού, κρίσιμο στοιχείο της οποίας αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στη διάρκεια της παραμονής τους στο μουσείο, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ιστορικά τεκμήρια των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως σήμερα και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ) με την οποία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία του.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Disability Sport (Αθλητισμός για ΑμεΑ). Τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του Κολλεγίου υποδέχτηκε η τεχνική σύμβουλος της Ομοσπονδίας κα Ιωάννα Παδιώτη η οποία μίλησε εκτενώς για το εύρος των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και τον τρόπο λειτουργίας της. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους φοιτητές  και ομοσπονδιακούς προπονητές που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν δια ζώσης.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ