24.04.2024
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Επίσκεψη φοιτητών του Eindhoven University of Technology (EUT) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Campus Αμαρουσίου φιλοξένησε 32 φοιτητές Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν για μια εξειδικευμένη διάλεξη και ανταλλαγή γνώσεων.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και ανάπτυξης και ενίσχυσης των δεσμών με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχτηκε ομάδα φοιτητών από το Eindhoven University of Technology (EUT)

Για την ακρίβεια, 32 φοιτητές Πληροφορικής, από το πρόγραμμα σπουδώνData Science του EUT, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στο Campus Αμαρουσίου με στόχο να παρακολουθήσουν παρουσίαση έρευνας πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης Δεδομένων και να συνδεθούν με τις εξελίξεις.

Τους φοιτητές υποδέχτηκαν η Δρ. Βίκυ Γκόλτση, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Campus Αμαρουσίου και ο Δρ. Δημήτρης Σκλαβούνος, Dean της Σχολής Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής των φοιτητών ξεκίνησε με ξενάγηση στις σύγχρονες αίθουσες της Σχολής Πληροφορικής και στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού και συνεχίστηκε με την παρουσίαση έρευνας σχετικής με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, ο απόφοιτος του Τμήματος MSc in Data Science, κ. Αντώνης Κονόμος, παρουσίασε τη μεταπτυχιακή διατριβή του με θέμα ¨Rbox: A web API for software integration with the R programming language, η οποία έχει δημοσιευτεί σε high impact επιστημονικό περιοδικό. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση ανάμεσα στους φοιτητές και τους καθηγητές της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σχετικά με τα αντικείμενα των προγραμμάτων σπουδών των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εστιάζοντας στην εφαρμογή κοινών τεχνολογιών. Επιπλέον, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα σχετικά με τις τεχνολογίες της επιστήμης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι φοιτητές έδειξαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη, προσκαλώντας το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Πανεπιστήμιο για την επόμενη χρονιά.

Η επίσκεψη των φοιτητών από το Eindhoven University ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές του συνεργασίες και να δημιουργήσει δεσμούς με διεθνή Πανεπιστήμια.

Λίγα λόγια για το Eindhoven University of Technology:

To EUT είναι το δημόσιο Πολυτεχνείο του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Είναι περιζήτητο για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει στις φυσικές, τεχνολογικές, πολυτεχνικές επιστήμες, καθώς και στον τομέα της Πληροφορικής.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ