24.04.2024
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ and ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαίδευση στο πεδίο για φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απ’ όλη την Ελλάδα

Οι οργανωμένες επισκέψεις στοχεύουν στην επαφή των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης και της επαγγελματικής ενίσχυσης των φοιτητών, καθώς και της προώθησης της πρώιμης επαφής τους με τις πραγματικές συνθήκες του εργασιακού περιβάλλοντος στον επιστημονικό τομέα τους, οι Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσαν πληθώρα δράσεων κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου.

Η συμμετοχή των φοιτητών σε δράσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους ενισχύει το κίνητρο τους για εξέλιξη.

Οι δράσεις έδωσαν στους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά προβλήματα, να αναπτύξουν δεξιότητες και να δημιουργήσουν συνεργατικά δίκτυα, ενισχύοντας έτσι το επαγγελματικό τους προφίλ, αλλά και την ετοιμότητα για τον κόσμο της εργασίας.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία που περιλαμβάνει τόσο τη θεωρητική γνώση όσο και την πρακτική εμπειρία.

Τα Τμήματα της Σχολής Παιδαγωγικών του Campus Θεσσαλονίκης στην ActionAid

Με στόχο την ενδυνάμωση των φοιτητών και την ευαισθητοποίηση τους για μείζονα κοινωνικά θέματα, τα Τμήματα Προσχολικής Ηλικίας και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν τα κεντρικά της ActionAid στη Θεσσαλονίκη.

Τους φοιτητές υποδέχτηκε η Σύμβουλος Νέων του Κέντρου, κα Ολυμπία Δάτση, η οποία τους ξενάγησε, παρουσιάζοντας τους τις δράσεις της διεθνούς οργάνωσης. Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα workshops και τα στοχευμένα προγράμματα για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση της φτώχειας και πώς μπορούν και οι ίδιοι να προσφέρουν εθελοντικά.

Λίγα λόγια για το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη:

Στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη, νέες και νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να τις εφαρμόσουν σε πραγματικά παραδείγματα, να δημιουργήσουν, να δικτυωθούν και να γνωρίσουν ανθρώπους, να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, τελικά, να φέρουν την αλλαγή που θέλουν, συμβάλλοντας στη δράση της ΑctionAid για την κατάργηση πολιτικών και πρακτικών που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την αδικία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σε κοινωνικό, κοινοτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το Τμήμα Ποδιατρικής του Campus Αθήνας σε workshop μεθοδολογίας έρευνας στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Τεταρτοετείς φοιτητές Ποδιατρικής, από το πρόγραμμα σπουδών BSc Podiatry του Campus Αθήνας, επισκέφτηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη με σκοπό να συμμετέχουν σε εργαστήριο ερευνητικής μεθοδολογίας.

Με το workshop να είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του γνωστικού αντικειμένου της Ποδιατρικής, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της πληροφοριακής εκπαίδευσης, τα κριτήρια αξιολόγησης των πηγών (RAAP test) ως προς την εγκυρότητά τους, την ορθή πληροφοριακή συμπεριφορά που οφείλει να επιδεικνύει ένας ερευνητής. Επιπλέον, μέσω της εγγραφής τους στην ομάδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, απέκτησαν πρόσβαση σε πληθώρα αξιόπιστων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων και μελετών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της υπεύθυνης καθηγήτριας του μαθήματος Dissertation (4ο έτος), Δρ. Ειρήνης Ταλιούρη, με στόχο την εξοικείωση των φοιτητών με την εύρεση εξειδικευμένης βιβλιογραφίας και την προαγωγή του ερευνητικού πνεύματος.

Το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Campus Κρήτης στο Οινοποιείο Μπουτάρη

Eμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, αλλά και την επαφή τους με σημαντικούς παράγοντες του κλάδου, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Κρήτη διοργάνωσε επίσκεψη στο Οινοποιείο Μπουτάρη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης φοιτητές από το πρόγραμμα σπουδών ΒΑ Hospitality & Tourism Management ξεναγήθηκαν στα αμπέλια και στο κελάρι του οινοποιείου, ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και για τις ποικιλίες του κρασιού που καλλιεργούνται στο νησί της Κρήτης. Η εκπαιδευτική δράση έκλεισε με οινογευσία στη διάρκεια της οποίες οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από τις ποικιλίες του οινοποιείου.

Το Τμήμα Προπονητικής του Campus Κρήτης σε δράση για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης

To Τμήμα Προπονητικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Κρήτη είχε την τιμή να προσκληθεί και να φιλοξενηθεί στο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου συντόνισε αθλητική δράση για τους μαθητές.
Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή χειροσφαίρισης (handball), Παύλου Ποτουρίδη, οι δευτεροετείς φοιτητές Προπονητικής & Φυσικής Αγωγής συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της δράσης «GOAL στη ΦΙΛΙΑ με το HANDBALL» που διοργανώνεται για τα Ειδικά Σχολεία.
Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές της Σχολής Αθλητισμού προσέφεραν εθελοντικά στο σημαντικό έργο των σχολείων που εκπαιδεύουν και στηρίζουν μαθησιακά παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ παράλληλα, απέκτησαν ακόμα μια πρακτική εμπειρία στο πλαίσιο του μαθήματος «Αναπηρία, Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο  πρόγραμμα σπουδών BSc Sports Coaching & Physical Education.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ