08.02.2024
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Περιήγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά έργα της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης τέχνης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας και της γνωστικής διαδικασίας, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εκθέσεις και τους χώρους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

Στην εκπαιδευτική δράση συμμετείχαν φοιτητές Αρχιτεκτονικής από το Campus Αμαρουσίου. Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Ιστορία & Θεωρία που διδάσκονται οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής από το προπαρασκευαστικό Τμήμα Foundation in Art, Design & Media Practice, το οποίο προηγείται του προπτυχιακού προγράμματος στην Αρχιτεκτονική BArch (Hons) Architecture. Τους φοιτητές συνόδευσε η Υπεύθυνη του μαθήματος, καθηγήτρια Α.Κυριακοπούλου.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος στοχεύουν στη γνωστική ενίσχυση και επαφή των φοιτητών με την επαγγελματική πραγματικότητα του πεδίου τους.

Η επαφή με την τέχνη και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες της αποτελεί βασικό μοχλό για την ανάπτυξη και εξέλιξή των φοιτητών. Στη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερες προσλαμβάνουσες, να έρθουν σε επαφή και να ενημερωθούν τόσο για τα καλλιτεχνικά κινήματα, όσο και για τα ίδια τα έργα τέχνης: τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τους, αλλά και την ιστορία της χρονικής περιόδου στη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκαν. Η εμπειρία έδωσε στους φοιτητές τα απαραίτητα ερεθίσματα για να ενισχύσουν το ταλέντο και την ευρηματικότητά τους και στάθηκε αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η Πολυτεχνική Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει πρόγραμμα σπουδών στην Αρχιτεκτονική σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Oxford Brookes University. Πρόκειται για το μόνο πρόγραμμα σπουδών Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα το οποίο φέρει την πιστοποίηση του Royal Institute of British Architects (RIBA) .

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Λίγα λόγια για τη συλλογή του ΕΜΣΤ:

Η συλλογή του ΕΜΣΤ περιλαμβάνει ελληνική και διεθνή σύγχρονη τέχνη. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 2000 και ως τώρα έχει επικεντρωθεί στην τέχνη του 21ου αιώνα. Συλλέγει ωστόσο και ελληνική τέχνη της ευρύτερης μεταπολεμικής περιόδου, και συγκροτεί ένα αρχείο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης μέσα από το οποίο φωτίζονται τα βασικά στάδια ανάπτυξης της σύγχρονης παράδοσης εντός και εκτός της χώρας. Ο κορμός της συλλογής αποτελείται κατά κύριο λόγο από έργα εννοιολογικής τέχνης καθώς και από έργα κοινωνικοπολιτικού προσανατολισμού. Μέχρι σήμερα η συλλογή διαθέτει πάνω από 1400 έργα.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ