15.10.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Εθελοντική περιβαλλοντική δράση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με τη HELMEPA

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει κάθε χρόνο στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών.

Με στόχο να εμπνεύσει το αίσθημα της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ευθύνης για τη φροντίδα του θαλάσσιου οικοσυστήματος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα καθηγητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά ανέλαβαν, εθελοντικά, τον καθαρισμό της παράκτιας περιοχής της παραλίας του Αχινού, στον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έγινε ειδική μέριμνα για τα ανακυκλωμένα σκουπίδια τα οποία και τοποθετήθηκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί από το Δήμο του Πειραιά. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη HELMEPA, την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

 

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) αποτελεί την εθελοντική δέσμευση των Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων. Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη την 4η Ιουνίου 1982, στον Πειραιά, με σύνθημα «Να Σώσουμε τις Θάλασσες». Από τότε μέχρι και σήμερα και με στόχο να αποτελέσουν μέρος της λύσης, συντονίζουν και υποστηρίζουν, με συνέπεια, μια εθελοντική προσπάθεια πληροφόρησης, επιμόρφωσης και κινητοποίησης όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Ναυτιλίας, καθώς και η Ναυτική και Superyacht Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αποτελούν εταιρικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HΕLMEPA) και συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, στηρίζοντας τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική δράση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ