21.09.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Δυνατή παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με ισχυρή παρουσία και δράση και στη Θεσσαλία και ενεργή συμμετοχή σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα έδωσε το δυνατό παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων.

Φοιτητές και καθηγητές από τα προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας, Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας διοργάνωσαν τη δράση: «Μπες στη θέση μου. Μπορεί μια μικρή διαδρομή να αλλάξει την οπτική μας;». Πρόκειται για ένα διαδραστικό project που, μέσω του βιωματικού του χαρακτήρα, είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις καθημερινές μετακινήσεις των ατόμων με αμαξίδιο στην πόλη και, τελικά, να μας “εκπαιδεύσει” όλους στην υιοθέτηση νοοτροπίας και συνηθειών που ευνοούν τη διεύκολυνση των μετακινήσεων των ατόμων με αμαξίδιο στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, οι περαστικοί που συμμετείχαν στη δράση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, καλούνταν να καθίσουν σε ένα αμαξίδιο και να διανύσουν μια απλή διαδρομη πάνω σε αυτό, προσπερνώντας κάποια εμπόδια. Η διαδρομή προσομοίαζε τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά άνθρωποι σε αμαξίδιο όταν κινούνται από το ένα σημείο στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις καθημερινές -ακόμα και τις πιο απλές- μετακίνήσεις τους στην πολή.  Στη δράση συμμετείχε και ο αθλητής Παραολυμπιακών Αγώνων στο ακόντιο, Μπάμπης Βαρυτιμίδης.

 

H ΕΕΚ πραγματοποιείται ετησίως, από το 2002, και –πλέον- αναγνωρίζεται ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με στόχο τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, προωθεί τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και παρακινεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Η δράση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην ΕΕΚ 2021, όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη τύπου του θεσμού που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέβαλε δυναμικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης τους προς τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα βρίσκεται στο 6ο χλμ Λάρισας-Νίκαιας και στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο Campus με καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ