13.12.2022
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εικαστικές δράσεις από το Campus Ρόδου στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΝΟΗ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Ρόδο συμμετείχαν σε δραστηριότητες με άτομα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΝΟΗ».

Με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Ρόδο, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας σε δράση με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «ΠΝΟΗ».

Πιο συγκεκριμένα, δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Προπονητικής [BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education] από τη Σχολή Αθλητισμού και τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας, από την ομώνυμη Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποιήσαν καλλιτεχνικές δράσεις με άτομα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» της Ρόδου.

Υπό την επίβλεψη των καθηγητών και των υπευθύνων της κοινωνικής δομής, οι φοιτητές ανέπτυξαν εικαστικές δράσεις με τους μαθητές του, δημιουργώντας έναν εποικοδομητικό διάλογο και χτίζοντας μια σχέση αλληλεπίδρασης.

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του Κέντρου για την πρόσκληση και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών του Δήμου Ρόδου για τη φιλοξενία.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προωθεί την εθελοντική δράση των φοιτητών σε κοινωνικές δομές και τη συμμετοχή σε δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και θετική επίδραση στις ευπαθείς ομάδες.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες μέσω εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων προσπαθειών, καθώς και η αύξηση της ευαισθητοποίησης. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Λίγα λόγια για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΠΝΟΗ»:

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΠΝΟΗ είναι ένας παιδαγωγικός χώρος που προσφέρει παράλληλα γνώσεις, παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση. Πρόκειται για έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο ο οποίος εξασφαλίζει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του παιχνιδιού, ικανοποιώντας τις ανάγκες τόσο των παιδιών όσο και των γονέων οι οποίοι οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Σκοπός τους είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών, η καλλιέργεια της δημιουργικής τους σκέψης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων καλλιτεχνικής έκφρασης, η ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων , η καλλιέργεια αξιών, θετικής στάσης και χαράς.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ