28.09.2021
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διάκριση φοιτητή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε Διεθνές Τουρνουά Σκάκι

Ο Στέλιος Πετράκης, φοιτητής του προγράμματος σπουδών Πληροφορικής στο Campus του Ηρακλείου Κρήτης, μιλά για την αγάπη του για το σκάκι, αλλά και την εμπειρία των σπουδών του στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ο Στέλιος Πετράκης, φοιτητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής, BSc (Hons) Computing, στο Campus Hρακλείου Κρήτης, ασχολείται με το σκάκι τα τελευταία 16 χρόνια, συμμετέχοντας σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά και λαμβάνοντας τη μία διάκριση μετά την άλλη. Πρόσφατα, γιόρτασε άλλη μια στο Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας στο οποίο συμμετείχε. Με αφορμή αυτό, μοιράζεται την ιστορία του, την αγάπη του για το σκάκι και τον τρόπο που συνδέεται με το αντικείμενο των σπουδών του, την Πληροφορική.

Η πρώτη επαφή με το σκάκι
«Με το σκάκι ασχολούμαι από 4 χρονών- πλέον μετράω 16 χρόνια σε αυτό. Έμαθα για το άθλημα από τον πατέρα μου και από τα 5 μου χρόνια διαβάζω και παίζω στον σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (ΣΑΧ).  Αυτό που πάντα μου άρεσε στο σκάκι είναι ο ανταγωνισμός. Ο ψυχολογικός πόλεμος που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ατόμων που κάθονται απέναντι και αγωνίζονται κουνώντας μόνο 16 κομμάτια ο καθένας».

Η συμμετοχή σε μεγάλα διεθνή τουρνουά και οι διακρίσεις
«Η αγάπη μου για το σκάκι ενισχύθηκε με τα χρόνια από τις παρέες και τα ταξίδια που έκανα. Έχω συμμετάσχει σε αμέτρητα τουρνουά, τοπικά και διεθνή, καθώς και σε πολλές πανελλήνιες διοργανώσεις, σημειώνοντας παράλληλα σημαντική πρόοδο στην τεχνική μου. Η μεγαλύτερη προσωπική μου επιτυχία ήταν το 2011, όταν κατέκτησα την 3η θέση στην Ελλάδα στο σκάκι κάτω των 10 ετών. Επιπλέον, διαθέτω πολλαπλές διακρίσεις σε πανελλήνια ομαδικά πρωταθλήματα με την ομάδα της ΣΑΧ.  Άλλες σημαντικές διοργανώσεις που συμμετείχα είναι το Πανευρωπαϊκο εφήβων στη Ρουμανία, το 2017, και το Παγκόσμιο εφήβων στη Χαλκιδική, το 2015, στα οποία είχα αξιοσημείωτη επίδοση. Η τρέχουσα διεθνής βαθμολογία μου (ELO) είναι στο 2036».

Το ενδιαφέρον για την Πληροφορική και οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο 
«Η Πληροφορική είναι ένα αντικείμενο που πάντα με ενδιέφερε και έτσι, από παιδί, είχα το όνειρό να ασχοληθώ. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Μέχρι στιγμής, και ειδικά υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις σπουδές μου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Πρόκειται για μια επιλογή για την οποία νιώθω περήφανος».

Τα μελλοντικά όνειρα
«Όταν ολοκληρώσω το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μου στην Πληροφορική,  θα ήθελα να συνεχίσω στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με το μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Η/Υ (MSc Computer Games Development). Είναι μία βιομηχανία που συνεχώς αναπτύσσεται και εντυπωσιάζει και θα ήθελα πολύ να συμβάλω στην εξέλιξή της».

Σκάκι VS Πληροφορική 
Η Πληροφορική και το σκάκι, αν και φαινομενικά διαφέρουν πολύ, έχουν κοινά σημεία. Η υπομονή, η συνεχής χρήση της λογικής και το ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός αποτελόυν μερικές από τις πιο βασικές ομοιότητες».

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ