27.09.2021
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Βραβείο Αριστείας από το British Computer Society για 6 απόφοιτους Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Οι απόφοιτοι που ξεχώρισαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις κάνοντας περήφανο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Με σκοπό την ανάδειξη φοιτητών και αποφοίτων Πληροφορικής με υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο θεσμός των βραβείων του British Computer Society (BCS), στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία στην Αθήνα, βραβεύτηκαν 18 αριστούχοι απόφοιτοι Πανεπιστημίων, που πρώτευσαν στις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους στην Πληροφορική. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και 6 απόφοιτοι των προγραμμάτων σπουδών Πληροφορικής που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of East London. Πιο συγκεκριμένα, στην τελετή βραβείων του British Computer Society (BCS) για το 2021 βραβεύτηκαν οι:

Γκατσονίδου Ελένη, από το προπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, BSc Computer Science
Γκίκας Γεώργιος, από το προπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, BSc Computer Science
Καραντζάς Βασίλης, από το προπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, BSc Computer Networks
Στάθης Κωνσταντίνος, από το προπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, BSc Computing
Ταξιάρχης Λάμπρος, από το προπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, BSc Computing
Μπάσα Γιάννης, από το μεταπτυχιακό τμήμα Πληροφορικής, MSc Data Science

Οι παραπάνω απόφοιτοι έλαβαν τον επίσημο έπαινο αριστείας του British Computer Society που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. To BCS είναι ο εγκυρότερος Επιστημονικός Φορέας Πληροφορικής παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1957 και σήμερα αριθμεί πάνω από 80.000 Μέλη σε 160 χώρες. Με το motto “it’s about setting standards” ορίζει τα διεθνή πρότυπα στον Χώρο της Πληροφορικής και αποτελεί τον διεθνή φορέα πιστοποίησης Chartered IT Scienctists (CSci),Chartered IT Engineers (CEng) και Chartered IT Professionals (CITP).

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εξέχουσες προσωπικότητες, καθώς και σημαντικά ονόματα του κλάδου της Πληροφορικής, όπως ο Βρετανός Πρέσβης κ. Matthew Lodge και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, οι οποίοι απηύθυναν λόγο στο κοινό. Ο κ.Πιερρακάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο που έχει επιτελέσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην μεθοδολογία που ακολουθείται, καθώς και στους επόμενους στόχους.

Επισης, τα βραβεία του BCS τίμησαν η Fellow του BCS και Digital Transformation Services Coordinator στο “European Union Agency for Network and Information Security” (ENISA),κα Καραδημητρίου Παναγιώτα, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Χαμπίδης, η Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα Μαυριδάκη, η Country Director του British Council κα Ανδρίτσου και η Education Manager του British Council κα Φεγγάρου. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του BCS Hellenic Section και Fellow του BCS, κ. Χρήστος Σταυρουλάκης, ο οποίος έκανε τις βραβεύσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Αντώνης Μουχταρόπουλος,  Dean of Digital Learning & EdTech του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Deputy Director (Academic) στο Campus Θεσσαλονίκης ο οποίος απηύθυνε ομιλία.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Πληροφορικής στα πιο σύγχρονα και με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας επιστημονικά πεδία:

Bachelors Πληροφορικής
Επιστήμη της Πληροφορικής (Computer Science),
Κυβερνοασφάλεια και Δίκτυα Υπολογιστών (Cyber Security and Networks),
Τεχνολογία Πληροφορικής για Επιχειρήσεις (Information Technology for Business).

Masters Πληροφορικής
Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνίας Πληροφορίας (MSc Computing and Information Communication Technology),
Ασφάλεια Πληροφοριών και Ψηφιακή Εγκληματολογία (MSc Information Security and Digital Forensics),
Data Science (Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων),
Computer Games Development (Μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ).

Τα προγράμματα σπουδών είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη μελέτη, την καταγραφή και την πρόβλεψη των τεχνολογικών αλλαγών και εξελίξεων και εστιάζουν στη μετατροπή των τεχνολογικών αλλαγών σε εφαρμοσμένη ακαδημαϊκή γνώση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε αίθουσες και εργαστήρια με υπερσύγχρονους υπολογιστές, εξελιγμένα συστήματα και μονάδες επεξεργασίας που διαθέτουν τα Campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ