05.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σκέφτεστε να σπουδάσετε Marketing & Επικοινωνία; 5+1 λόγοι που θα σας πείσουν να το κάνετε

Θέλετε να μάθετε τους λόγους που οι σπουδές στο Marketing αποτελούν Νο1 επιλογή σήμερα; Διαβάστε παρακάτω.

Ήρθε η ώρα να επιλέξετε το αντικείμενο των σπουδών σας και το Marketing βρίσκετε στην κορυφή της λίστας; Κάνατε την σωστή επιλογή. Μέσα από αυτό το άρθρο θα σας παραθέσουμε 5+1 λόγους, που θα σας πείσουν να ακολουθήσετε μια καριέρα στο χώρο του Marketing & της Επικοινωνίας, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δεν σταματά να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί.

Τι είναι το Marketing και πώς είναι το βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας;

Το Marketing, λοιπόν, σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing, είναι η διαχειριστική διαδικασία με την οποία εντοπίζονται, προβλέπονται και ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των πελατών μιας επιχείρησης με τρόπο επικερδή για την επιχείρηση. Στόχος των marketers είναι να δημιουργήσουν μια μακροχρόνια σχέση με τους καταναλωτές, δηλαδή να δημιουργήσουν σωστούς πελάτες. Ή, με λίγο πιο απλά λόγια, marketing είναι να δίνετε βάση στο τι θέλει η αγορά και εσείς, με τη σειράς σας, να προσπαθήσετε να το πετύχετε με αναλυτική σκέψη και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να φέρετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία πιο κοντά στον κόσμο.

Έφτασε η ώρα, όμως, για τους 5+1 λόγους που θα σας πείσουν.

1ος Λόγος : Περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς κλάδους

Αποτελεί έναν τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει πολλούς άλλους κλάδους όπως αυτός της διαφήμισης, της προώθησης προϊόντων, των πωλήσεων, των δημοσίων σχέσεων και της εξυπηρέτηση πελατών. Έτσι, με ένα πτυχίο στο marketing, μπορείτε να επιλέξετε τον κλάδο που σας αρέσει περισσότερο και να εξελίξετε τις δεξιότητές σας.

Επιπλέον, οι διαφορετικοί αυτοί κλάδοι -σε συνεργασία μεταξύ τους- σας δίνουν μια σφαιρική εικόνα για το κομμάτι όχι μόνο του marketing αλλά και του business.. Έτσι φτάνουμε και στον λόγο νούμερο 2.

2ος Λόγος : Θα αποκτήσετε σφαιρική άποψη

Μέσα από τις σπουδές σας στο Marketing θα έχετε την δυνατότητα να διδαχθείτε πολλά διαφορετικά μαθήματα. Από οικονομικές επιστήμες, όπως οικονομικά των επιχειρήσεων μέχρι επιχειρηματική ηθική, βιωσιμότητα και εταιρική κοινωνική ευθύνη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε ολοκληρωμένη άποψη για το πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, η αγορά του σήμερα αλλά και πως συμπεριφέρονται οι καταναλωτές.

Μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες στο marketing είναι να μπορείτε να ερευνήσετε το σημείο άποψης των καταναλωτών και στη συνέχεια να μπορέσετε μέσα από το κατάλληλο εργαλείο να το καταστήσετε διαθέσιμο στην αγορά.

3ος Λόγος: Θα αναπτύξετε διαφορετικά skills

Αποτελεί ένα «διαδραστικό» πρόγραμμα σπουδών, αφού λόγω των εργασιών που θα κληθείτε να πραγματοποιήσετε θα καλλιεργήσετε ηγετικές ικανότητες, ομαδικότητα και πνεύμα συνεργασίας και επικοινωνίας. Θα κληθείτε να βρίσκετε συνεχώς νέες ιδέες και τρόπους και να δημιουργείτε.

Οι διαφορετικοί κλάδοι του marketing απαιτούν και την εξάσκηση σε διαφορετικά πράγματα όπως: κειμενογράφηση, δημιουργικές ιδέες, έρευνα αγοράς, δημόσιες σχέσεις. Διαλέγετε αυτό που σας αρέσει και αναπτύσσετε τις ικανότητες σας μέσα από την εφαρμογή, είτε ως freelancer, είτε ως υπάλληλος σε κάποια εταιρία.

4ος Λόγος: Δεν πρόκειται να βαρεθείτε εύκολα

Δεν πρόκειται να σταματήσετε να το βρίσκετε ενδιαφέρον. Όσο εξελίσσεται η αγορά, τόσο εξελίσσεται και το Marketing, μαζί της. Το αποτέλεσμα; Πάντα έχετε κάτι καινούργιο να δείτε, να μάθετε και να δημιουργήσετε.

Αν παρατηρήσετε από που ξεκίνησε το marketing και που έχει φτάσει σήμερα, θα δείτε πόσα νέα εργαλεία έχουν προστεθεί, όπως τα γνωστά σε όλους Social Media, το Video Marketing, αλλά και τόσα άλλα. Οπότε, ακόμη και αν στην αρχή εμπλακείτε σε ένα τομέα που κάποια στιγμή θεωρήσετε ότι δε σας ταιριάζει έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε κάτι άλλο…η στροφή είναι εύκολη υπόθεση.

5ος Λόγος: Επιλέγετε τη μορφή εργασίας που θέλετε

Είναι ένα επάγγελμα που αφορά τον άνθρωπο, όμως πάντα μπορείτε να επιλέξετε αν θα είστε σε επαφή με άλλους ή όχι. Από τη μία αν ασχοληθείτε με τις δημόσιες σχέσεις και την έρευνα αγοράς, δεν θα σταματήσετε να γνωρίζετε νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους, να ανταλλάσσετε ιδέες μαζί τους και να μαθαίνετε από εκείνους.

Από την άλλη, αν επιλέξετε κάποιον κλάδο του marketing όπως η Κειμενογράφηση ή τα Social Media, μπορείτε να εργάζεστε από τον υπολογιστή σας, χωρίς να έχετε συχνή επαφή με κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, μαθαίνετε να δουλεύετε ως μέλος μιας ομάδας και να συνεργάζεστε με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους ταυτόχρονα, κάτι πολύ σημαντικό για την επαγγελματική σας εξέλιξη.

6ος Λόγος: Θα βρείτε εύκολα δουλειά

Η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, τελειώνοντας τις σπουδές σας στο Marketing, η εύρεση εργασίας δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Λόγω της εξέλιξης, τα διαφορετικά κομμάτια που αναπτύσσονται καθώς και η συνεχής ανάπτυξη των επιχειρήσεων πολλαπλασιάζουν τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση στον κόσμο που δεν έχει ανάγκη σε ικανά στελέχη Marketing. Παράλληλα, υπάρχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, αφού όση περισσότερη εμπειρία αποκτάς, αυξάνονται οι δεξιότητές σου άρα και οι επιλογές σου. Καλύτερο Marketing οδηγεί σε περισσότερες πωλήσεις για μια επιχείρηση, οπότε ποια επιχείρηση δεν θα ήθελε έναν ή και περισσότερους καλούς marketeers;

Οι λόγοι να ασχοληθείτε με το Marketing στην εποχή μας, πιστέψτε μας, δεν τελειώνουν. Όπως δεν τελειώνουν και οι προοπτικές που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος και οι πόρτες που σας ανοίγονται. Μην το σκέφτεστε άλλο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ