01.03.2023
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Νόσος: Στίγμα και Προκαταλήψεις» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει Ημερίδα με στόχο την αντιμετώπιση του στίγματος που συνοδεύει περιπτώσεις ψυχικής νόσου.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Νόσος: Στίγμα και Προκαταλήψεις», με κεντρική ομιλήτρια την Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Μαρίνα Οικονόμου.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1/3, ώρες 10:00 – 14:00, στο Campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (αμφιθέατρο).

Την Ημερίδα θα ανοίξει η Υφυπουργός Υγείας, Αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, απευθύνοντας χαιρετισμό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει Δρ. Βίκυ Γκόλτση, Dean Σχολής Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Την κα Οικονόμου θα πλαισιώσει μια ομάδα επιφανών εκπροσώπων από τον χώρο της Ψυχολογίας, οι οποίοι, μέσα από τις ομιλίες τους, θα προτείνουν τρόπους για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, θα εξετάσουν τις πολλαπλές πτυχές του πολύπλοκου φαινομένου, θα εισηγηθούν λύσεις για το στίγμα που συνοδεύει την ψυχική νόσο σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. 

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη Φόρμα Συμμετοχής που θα βρείτε παρακάτω. 

Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι κ.κ.:

Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.), Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Αλεξάνδρα Πάλλη
Κλινικός Ψυχολόγος, PhD, Συνεργάτης Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), Πρόεδρος του Ελληνικού Κλάδου της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση (W.A.P.R.)

Κατερίνα Νομίδου
Νομικός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ.

Πόλυ Σκαλτσή
Εργοθεραπεύτρια, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Καθηγήτρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Λίλη Πέππου
Ψυχολόγος Msc, Ερευνήτρια Δημόσιας Υγείας, Συντονίστρια της Μονάδας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

Βίκυ Γκόλτση
Δρ. Ψυχολογίας, BPS Chartered Sport & Exercise Psychologist,
Dean Σχολής Ψυχολογίας, Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Μαρία Ποθουλάκη
Δρ. Ψυχολογίας, Ψυχολόγος Υγείας, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό
Κολλέγιο

Παύλος Τσίμας
Δημοσιογράφος

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης