21.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξοπλισμός κλινικής ποδιατρικής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης ποδιατρικής κλινικής για το Κ. Κ. Π. Κ. Μ. και την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Με όραμά του την εξέλιξη και την αναβάθμιση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη συνεργάστηκε με το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) για τη χορήγηση εξοπλισμού και τη δημιουργία Κλινικής Ποδιατρικής.

Ο χώρος, ο οποίος παραχωρήθηκε από τον Άγιο Παντελεήμονα, εξοπλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με στόχο τη δημιουργία Κλινικής Ποδιατρικής. Στην εν λόγω κλινική θα έχουν πρόσβαση και οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών Ποδιατρικής για την πρακτική τους σε ωφελούμενους των παραρτημάτων του Κ.Κ.Π.Κ.Μ., πάντα υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) είναι το μεγαλύτερο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας συνέβαλαν οι συνεργάτες από το Campus Θεσσαλονίκης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Στράτος Καραγεωργίου, Υπεύθυνος των Κλινικών Πρακτικών, Δρ. Γιώργος Σοφιανίδης, Υπεύθυνος της Σχολής Υγείας και Δρ. Βασίλης Μπαλής, Υπεύθυνος του προγράμματος σπουδών Ποδιατρικής.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Με αφορμή τα εγκαίνια της 86ης Δ.Ε.Θ. 2022, ο Υπουργός Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων, κος Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφτηκε το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης “Ο Άγιος Παντελεήμων” του Κ.Κ.Π.Κ.Μ. Τον Υπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του η Υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Ευάγγελος Κονταξάκης και ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Ποδιατρικής Δρ. Βασίλης Μπαλής οι οποίοι ανέλαβαν να παρουσιάσουν την κλινική ποδιατρικής και να ξεναγήσουν τον Υπουργό και το επιτελείο του στη νέα δομή υγείας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει 4ετές πρόγραμμα σπουδών στην Ποδιατρική – BSc (Hons) Podiatry
σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ