20.12.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δωρεάν ενημέρωση για τον Διαβήτη ΙΙ από το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετέχει στη δράση Μαγικό Λεωφορείο της ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη»!

Στηρίζοντας τις δράσεις που προωθούν την υγεία και την ευημερία, το Τμήμα Διαιτολογίας BSc Dietetics της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετέχει στη γιορτινή δράση με τίτλο «Μαγικό Λεωφορείο για τον Διαβήτη»!

Η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού (τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των πασχόντων από διαβήτη) για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ. Με ενεργό ρόλο στη δράση, το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ακολουθεί τη διαδρομή του Μαγικού Λεωφορείου και, από 18/12 έως και τις 23/12, βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της Αττικής, παρέχοντας δωρεάν σχετική ενημέρωση και υποστήριξη στο κοινό.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προωθεί τη συμμετοχή των φοιτητών σε εθελοντικες δράσεις, με στόχο την ενεργή επαφή τους με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών τους.

Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος μοιράζονται πληροφορίες και καθοδήγηση σχετικά με τη σωστή διατροφή σε ασθενείς με Διαβήτη ΙΙ, καθώς επίσης και τη διατροφή που συμβάλλει στην πρόληψη του Διαβήτη. Επιπλέον, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, προσφέρει ανθρωπομετρικές μετρήσεις και αξιολόγηση (λιπομέτρηση και μέτρηση ύψους).

Οι στάσεις του Μαγικού Λεωφορείου είναι οι εξής: πλατεία Κοραή, πλατεία Αγίας Παρασκευής, Εμπορικό Κέντρο Χολαργού, Δρόμος Ποιητών στη Γλυφάδα, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, κεντρική πλατεία Περιστερίου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ