20.12.2022
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ 2022

Φοιτητές από τα Τμήματα της Σχολής Τουρισμού συμμετείχαν στη μεγάλη διοργάνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες επαφής και διασύνδεσης με τον κλάδο του Τουρισμού, η 10 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έδωσε το παρών στο ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Επιλεγμένοι φοιτητές από τα Τμήματα της Σχολής Τουρισμού, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους, κα Δαλακούρα Όλγα, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες και παρουσιάσεις της φετινής διοργάνωσης που έλαβε χώρα στο Ωδείο Αθηνών.

Με τίτλο «Reimagining Success» και κεντρικό μήνυμα το #someTHRIVEdifferent, κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν το στοίχημα της μετάβασης της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη με αρωγό και βασικό συντελεστή τη μοναδικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Σημαντικοί ομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις τους σχετικά με τις προκλήσεις και προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τη μετάβαση στη βιωσιμότητα. Το έντονο ενδιαφέρον των φοιτητών κράτησε η ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό ταλέντο στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος» στη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Έλληνες δημιουργούς από τους χώρους της αρχιτεκτονικής και του design να συνομιλούν για την εξέλιξη της αισθητικής της νέας ελληνικότητας.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο ΣΕΤΕ 2022:

Αξιοποιώντας κατευθύνσεις και εμπειρία από διεθνείς και εγχώριες βέλτιστες πρακτικές, ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, του ευρύτερου τουριστικού τομέα, του πολιτισμού και των εφαρμοσμένων τεχνών παρουσίασαν το πλαίσιο του στρατηγικού προσανατολισμού για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Τουρισμού, ως μοχλού επιτάχυνσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου και του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ελληνικός τουρισμός ξέρει να κερδίζει. Μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων δυσκολιών κατάφερε το 2022 να δώσει μια ισχυρή στήριξη στην ελληνική οικονομία. Αποδείξαμε λοιπόν σε ακόμα μια κρίσιμη περίοδο, ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος εγγυητής σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για όλους. Μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον αλλά να αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία στο παρόν. Το συνέδριο όμως είναι αφιερωμένο στην επόμενη ημέρα. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο πως ο ελληνικός τουρισμός θα μπορέσει να συνεισφέρει αποφασιστικά στη μετάβαση της Ελλάδας στην αειφόρο ανάπτυξη. Τα επόμενα χρόνια, θα κληθούμε όλοι μας, να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στις νέες προτεραιότητες. Κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, θα είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα μεγάλων αλλαγών. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία για μια μακροχρόνια, σταθερή πορεία ανόδου του ελληνικού τουρισμού. Πάντα όμως, με το μυαλό σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται το περιβάλλον, τους προορισμούς, τους ανθρώπους».

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ