19.05.2022
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Διάλεξη από τον Δρ. Δρίτσα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα

Ποιες νέες τεχνολογίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως συμπληρωματικά εργαλεία για τον σύγχρονο επαγγελματία ψυχολογίας; Μια ομιλία από τον Δρ. Δρίτσα, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πάντα συντονισμένο με τις εξελίξεις του κλάδου και σε σύνδεση με κορυφαίους επιστήμονες, το Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Πάτρα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ψυχική υγεία και Νέες Τεχνολογίες» και ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Δρίτσα. 

Στη διάρκεια της διαφωτιστικής ομιλίας του, ο Δρ. Δρίτσας, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στη διαγνωστική εκτίμηση των εξαρτήσεων και επικίνδυνων συμπεριφορών στην εφηβεία και, επιπλέον, μίλησε για τις νέες τεχνολογίες και τις εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο, που -πλέον- αποτελούν χρήσιμα συμπληρωματικά εργαλεία για τον ειδικό.

Ο Δρ. Δρίτσας χρησιμοποιεί το Κλινικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και τα ψηφιακά προγράμματα που αξιοποιούνται από αυτό ως ένα παράδειγμα καινοτομίας. Το Κλινικό Παρατηρητήριο συνεργάζεται άμεσα και με το ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Πατρών «Ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, εξαρτήσεις και νέες τεχνολογίες», το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δρ. Δρίτσα με τον καθηγητή κ. Βασιλόπουλο Στ. Η παρουσίασή του περιελάμβανε κλινικά παραδείγματα ψυχικής παθολογίας.

Το Κλινικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Πατρών έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος για τις καινοτόμες δράσεις του με ευάλωτους πληθυσμούς του νομού Αχαΐας. 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ