Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Χοροθεραπεία με εισηγήτρια την Αλέξια Μαργαρίτη
Με στόχο την εκπαίδευση των φοιτητών και την απόκτηση δεξιοτήτων που ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ, η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Χοροθεραπεία, ένα είδος θεραπείας που πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιείται ως «εργαλείο» στις επιστήμες και τα επαγγέλματα αποκατάστασης. Δεδομένου οτι είναι μια μέθοδος ελάχιστα διαδεδομένη στην Ελλάδα ενισχύει το βιογραφικό όσων είναι εκπαιδευμένοι σε αυτή.
Το σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στη Χοροθεραπεία– Θεωρία & Πρακτική» πραγματοποιήθηκε με εισηγήτρια την Αλέξια Μαργαρίτη, Ph.D., GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια Δρ. Παν/μιου Πελοποννήσου, Καθηγήτρια χορού, Απόφοιτη Κρατικής Σχολής Χορού, Σορβόννης PARIS IV, Τέως Πρόεδρος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Ιδρυτικό μέλος του εργαστηρίου «ΚΙΝΗΣΗ – ΧΟΡΟΣ – ΕΚΦΡΑΣΗ», Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθεραπευτών. Τόσο το θεωρητικό, όσο και το πρακτικό μέρος έλαβαν χώρα στο Αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου.
Η μέθοδος της Χοροθεραπείας θεωρείται «εργαλείο» στις επιστήμες και τα επαγγέλματα αποκατάστασης.
Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκε η ιστορία της Χοροθεραπείας ενώ στο πρακτικό μέρος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν μεθόδους και τεχνικές. Την εκπαίδευση στη Χοροθεραπεία παρακολούθησαν φοιτητές και απόφοιτους επαγγελμάτων Υγείας όπως: Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Προπονητική.
Λίγα λόγια για τη Χοροθεραπεία:
Η Χοροθεραπεία είναι θεραπεία γνωστή στους ανθρώπους από τη μνήμη του συλλογικού παρελθόντος. Έχοντας ως μέσο το σώμα, ένα πολύ δυνατό εργαλείο, στοχεύει στη φυσική και συναισθηματική ολοκλήρωση του ατόμου. Η Χοροθεραπεία καλεί τον κινούμενο μέσα από ένα κινητικό λεξιλόγιο να «ενεργοποιήσει» το ασυνείδητο εκφράζοντάς το με συμβολικές κινήσεις. Αναβιώνει τη ζωή του κινούμενος και χορεύοντας αυθόρμητα, σε συνδυασμό με φωνήματα, μελωδίες και παιχνίδι σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Ο χορός είναι ένα από τα λίγα μέσα που έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του καθώς τον οδηγεί άμεσα στα συναισθήματά του ή σ’ αυτό που θα μπορούσε να λεχθεί στην προσωπική του ιστορία. Απώτερος στόχος η ευζωία μέσω της σύνδεσης ψυχής, νου και σώματος.
Oops! We could not locate your form.