16.12.2021
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Online σεμινάριο “The Suez Canal and the grounding of the Ever Given” για φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας

Τα σημαντικότερα μαθήματα από την προσκόλληση του Ever Given στη διώρυγα του Σουέζ, που έγινε viral, σε ένα εξειδικευμένο webinar για τους φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών.

Τον Μάρτιο του 2021, το εμπορευματιοφόρο “Εver Given” «κόλλησε» και παρέμεινε ακίνητο για μια εβδομάδα στη Διώρυγα του Σουέζ (τη δίοδο που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά θάλασσα), εμποδίζοντας τη διέλευση εκατοντάδων άλλων εμπορευματιοφόρων πλοίων, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις. Το περιστατικό απασχόλησε την επικαιρότητα και σχολιάστηκε από την ειδησεογραφία σε τόσο μεγάλο βαθμό που κατέληξε να γίνει μία από τις viral ειδήσεις της χρονιάς.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της Σχολής Ναυτιλίας, διοργάνωσε διάλεξη με τίτλο “The Suez Canal and the grounding of the Ever Given. Lessons to be learnt” και ομιλήτρια την Dr. Ana Casaca.  Η Dr. Ana Casaca είναι ιδρυτής του “World of Shipping Portugal” International Research on Maritime Affairs και εξειδικευμένη συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών.

Το online σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας συμμετέχοντας με ερωτήσεις και σχόλια που είχαν στόχο την κριτική ανάλυση σε ένα περιστατικό που επηρέασε έντονα τον κλάδο της Ναυτιλίας και την παγκόσμια οικονομία.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ