09.04.2023
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Δημιουργικές δραστηριότητες από Τμήμα Παιδαγωγικών του Campus Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Μια πολύ δημιουργική δράση για νήπια και προνήπια από το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα.

 

Συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας και, ταυτόχρονα, την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, απασχολώντας με πολύ δημιουργικό τρόπο, παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας του Νηπιαγωγείου-Παιδικού Σταθμού «Αρχοντία Καθάριου».

Πιο συγκεκριμένα, φοιτητές από το 1ο έτος του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης που προσφέρεται στο Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διοργάνωσαν μια δραστηριότητα εμπνευσμένη τόσο από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), όσο και από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Περιγραφή της δράσης:

Η δράση ξεκίνησε με το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη “Τα τζιτζίκια” το οποίο οι φοιτητές μοιράστηκαν με τα παιδιά, τόσο σε μορφή απαγγελίας, όσο και στη μελοποιημένη εκδοχή του. Αμέσως μετά ζήτησαν από τα παιδιά να ξεχωρίσουν τους στίχους και τις λέξεις που τους άρεσαν και να μιλήσουν γι’ αυτά. Στη συνέχεια, οι μαθητές του κάθε τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες και εικονογράφησαν στίχους από τις στροφές του ποιήματος. Οι ζωγραφιές των παιδιών συγκεντρώθηκαν και δέθηκαν σε μορφή ενός μικρού βιβλίου, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβαν οι φοιτητές, προκειμένου να παραμείνουν στη βιβλιοθήκη της κάθε τάξης.

 

Η διοργάνωση και συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που προάγουν την εξάσκηση των φοιτητών αποτελεί βασικό άξονα των προγραμμάτων σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης η ενεργός διαδραστική συμμετοχή τόσο των φοιτητών, όσο και των παιδιών των τάξεων, δημιούργησε ένα πολύ θερμό  παιδαγωγικό κλίμα που ευνοούσε την ομαδοσυνεργατικότητα και την αυτενέργεια των μαθητών.

Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος για το πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) Early Childhood Education, Δρ. Κανέλλας Γιώργος, και η διδάσκουσα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών και Νηπιαγωγός, κα Εύα Μισδραχή.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ