18.11.2022
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Philoxenia 2022: το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη μεγάλη συνάντηση του Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε με περίπτερο και σεμινάριο στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia!

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2022 που έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις Hotelia και τη νεοαφιχθείσα Real Estate Expo North.

Με 24.153 επισκέπτες, το παραδοσιακό τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλου του τουριστικού κλάδου, ενώ έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό με πλήθος θεσμικών φορέων, τουριστικών επιχειρήσεων, μαγευτικών προορισμών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης να δίνουν το «παρών». Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, την εστίαση και καφεστίαση, αλλά και το real estate.

Η διπλή συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στην κορυφαία έκθεση – συνάντηση του Τουρισμού με περίπτερο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών και τις δράσεις της 10 φορές βραβευμένης Σχολής Τουρισμού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε θεματικό σεμινάριο με τίτλο: «Γυναικεία Ηγεσία στον Τουρισμό: Προοπτικές καριέρας και σύγχρονες προκλήσεις» με Keynote Speakers 5 σημαντικές γυναίκες του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Λία Ζαμπέτογλου, Director of People Experience, Sani/Ikos Group
  2. Ανατολή Καπνίδου, Director of Sales and Revenue, Capsis hotels Thessaloniki and Heraklion
  3. Θούλη Μισιρλόγλου, Διευθύντρια Contemporary Museum
  4. Δήμητρα Νικολή, COO, Anatolia Hospitality
  5. Περσεφόνη Τρίχα, Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού

Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε η Όλγα Δαλακούρα, Programme Leader Σχολής Τουρισμού, Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Η Philoxenia αποτελεί το αρτιότερα οργανωμένο b2b πρόγραμμα τουριστικής έκθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λίγα λόγια για τη Philoxenia 2022

Στις φετινές εκθέσεις συμμετείχαν 350 εκθέτες από 18 χώρες και φιλοξενήθηκαν 115 hosted buyers από 35 χώρες και μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ.

Τιμώμενη Χώρα στη Philoxenia ήταν η Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, η Τουριστική Επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού της Αρμενίας, το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας. Δυναμική ήταν η παρουσία του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ (που είχε υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και των σημαντικότερων θεσμικών φορέων, ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρέθηκε η έκθεση). Χορηγός της Philoxenia ήταν η EPSILON HOSPITALITY.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.500 ραντεβού μεταξύ εκθετών και των προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) από 32 χώρες. Το δε πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που διοργάνωσαν συνεργάτες, σημαντικοί φορείς του τουρισμού και εκθέτες, καταλαμβάνοντας όλες τις συνεδριακές αίθουσες του εκθεσιακού κέντρου, έδωσε έναν ιδιαίτερα ζωντανό παλμό στις δύο διοργανώσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα τους.

Λίγα λόγια για τον θεσμό της Philoxenia

Από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Αποτελώντας κομβικό σημείο συνάντησης για τον κλάδο του Τουρισμού, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η PHILOXENIA θα φιλοξενήσει περισσότερους από 100 καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από το εξωτερικό, δίνοντας τους την ευκαιρία να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρο ή και ανέφικτο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ