30.03.2022
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ημερίδα με θέμα “Study Locally – Thrive Globally” από τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τις επαγγελματικές προοπτικές στον κλάδο του Τουρισμού!

Ακολουθώντας τις τάσεις στον τουριστικό κλάδο και τις ανάγκες που ανακύπτουν από την επίδραση της επικαιρότητας, η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση-ημερίδα με θέμα:

«Study Locally – Thrive Globally: Σπουδές στον τουρισμό και τη φιλοξενία και η προοπτική παγκόσμιας καριέρας».

Στο πλαίσιο αυτό, το Campus Θεσσαλονίκης φιλοξένησε κορυφαία στελέχη του Τουρισμού και καταξιωμένους καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι, με συμπεριληπτικές ομιλίες και παρουσιάσεις, τοποθετήθηκαν σχετικά με τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τριτοβάθμιας τουριστικής εκπαίδευσης και τις αλλαγές που έχουν αναδιαμορφώσει τον επαγγελματικό κλάδο. 

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους κ.κ.: 

  • Μαριάννα Σιγάλα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς
  • Φώτιος Κιλιπίρης, Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
  • Nicole Ferdinand, Programme Leader, Oxford Brookes University
  • Greta Frey (online), Senior Consultant, AltoPartners Basel MPB Recruitment Group AG
  • Δημήτριος Διαμαντής (online), Professor and Executive Academic Dean, Les Roches

Τις ομιλίες συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Μπενετάτος, Dean της Σχολής Τουρισμού στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν: 

Το γεγονός ότι ο Τουρισμός, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, δοκιμάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο λόγω των οικονομικών κρίσεων που προηγήθηκαν, όσο και κυρίως λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, αποτέλεσε βασικό άξονα των ομιλιών τους. Μάλιστα, εστίασαν στον τρόπο που ο κλάδος προσαρμόζεται με βάση τις αλλαγές που προκύπτουν.

Η απασχολησιμότητα των εργαζομένων στον Τουρισμό αποτέλεσε ακόμα ένα σημαντικό θέμα, καθώς διαμορφώνει την κοινή γνώμη αναφορικά με τις τουριστικές σπουδές.

Η Ημερίδα προσέλκυσε πλήθος φοιτητών και αποφοίτων προγραμμάτων σπουδών Τουρισμού, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην κλείσει αισιόδοξα με μια εκτενή αναφορά στα δυνατά σημεία της πανεπιστημιακής τουριστικής εκπαίδευσης, τις δεξιότητες των αποφοίτων, τις προοπτικές για διεθνή και παγκόσμια καριέρα, αλλά και τις ευκαιρίες για συνεχή προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των αποφοίτων / εργαζομένων.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ