16.02.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σεμινάριο «Τυφλά πολυανάπηρα παιδιά: από τη γέννηση έως την ενηλικίωση» σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΥΜΩΝΗ

Το σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές των Τμημάτων Εργοθεραπείας Μητροπολιτικού Κολλεγίου να κατανοήσουν εκ των έσω τη διαδικασία παρέμβασης.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα «Τυφλά πολυανάπηρα παιδιά: από τη γέννηση έως την ενηλικίωση», το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αμυμώνη.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου με τη συμμετοχή φοιτητών από όλα τα έτη και τα Τμήματα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και άλλων επιστημών όπως Λογοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε θεραπευτές από τον Σύλλογο Αμυμώνη οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα και μέσα από τις ομιλίες και τα βίντεο που έδειξαν, μοιράστηκαν την εμπειρία τους από την παρέμβασή τους σε οικογένειες με παιδιά με προβλήματα όρασης. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές να δουν και να κατανοήσουν εκ των έσω το έργο του εργιθεραπευτή και το πώς η πρόοδος ενός παιδιού, αλλά και η συμβολή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, επηρεάζουν τον τρόπο που ο επαγγελματίας εργοθεραπευτής θα διαμορφώσει τη διαδικασία παρέμβασης και εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο σεμινάριο μίλησαν οι κ.κ.:

  • Χριστιάνα Ζώτου, Υπεύθυνη Συντονισμού Αμυμώνης
  • Αγάπη Παπαδάκη, Υπεύθυνη Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης
  • Λεμονιά Αηδονίδου, Ψυχολόγος Κέντρου Ημέρας «Ιριδα»
  • Κωνσταντίνος Τσιάμης, Γυμναστής Κέντρου Ημέρας «Ιριδα»
  • Αλέξανδρος Αντωνίου, Υπεύθυνος ΣΥΔ «Λίλιαν Βουδούρη»
  • Μελίνα Παπαλέξη, Εκπαιδεύτρια Πρώιμης Παρέμβασης

 

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα έσοδα του σεμιναρίου δόθηκε εξ' ολοκλήρου στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ».

Επιπλέον, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ειδικούς-καλεσμένους ομιλητές θέτοντας εύστοχες ερωτήσεις και να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική άσκηση που είχε με στόχο να μάθουν τον σωστό τρόπο να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης στην καθημερινή τους βάδιση.

Δείτε φωτογραφίες από τις ομιλίες και τη δράση που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του σεμιναρίου
το οποίο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου. 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «Αμυμώνη»: 

Η «Αμυμώνη» είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Από το 1993, προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 480 οικογένειες, παρέχοντας εκπαίδευση, θεραπεία, συμβουλευτική και στήριξη.  Σήμερα δραστηριοποιείται στην Αττική, αλλά σε πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας, εξυπηρετώντας παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του κάθε ατόμου στην καθημερινή διαβίωση. Οι ωφελούμενοι είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (είτε ολική, είτε μερική απώλεια της όρασής τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως: νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, επιληψία, ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα ακοής.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ