25.05.2022
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Πρωτοποριακές ιδέες και εμπνευσμένες ομιλίες στο 7ο Συμπόσιο Έρευνας & Καινοτομίας Φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Για 7η συνεχή χρονιά, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, το Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η καινοτομία στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη φοιτητικών δράσεων, ιδεών, πειραμάτων και ερευνητικών εργασιών που ξεχωρίζουν για το καινοτόμο και νεωτεριστικό πνεύμα τους, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά το Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών (Σ.Ε.Κ.Φ.), το ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας.

Στο 7ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, κ. Χρίστος Δήμας και ο καθ. Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει διαχρονικά την καινοτομία, αναπτύσσοντας δράσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα στους φοιτητές του να δοκιμάσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκομίζουν καθημερινά στα μαθήματα.

Στη φετινή Κεντρική Στρογγυλή Τράπεζα, με θέμα «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και καινοτομία: Προοπτικές, και προκλήσεις για τους φοιτητές/τριες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία», συμμετείχαν σημαντικοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες. Επιπλέον, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τους εξής εισηγητές κ.κ.:

KEYNOTE SPEAKERS

 • Αποστόλης ΑϊβαλήςSyllabus Manager at Knowcrunch
 • Παναγιώτης Βαρβατσούλης: Ανθυπαστυνόμος, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
 • Δρ. Αναστάσιος ΒασιλειάδηςFounder of iED and Joist Innovation Park
 • Δρ. Κωνσταντίνος Καρύδης: Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ
 • Βασίλης ΚεχαγιάςΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου
 • Δρ. Δημήτριος ΚολοκοτρώνηςΠρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.)
 • Αθανάσιος Κοντονικολάου: Γενικός & Τεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
 • Δρ. Κυριάκος ΛουφάκηςΠρόεδρος Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.
 • Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου: Συνταγματάρχης ε.α., Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
 • Τάσος Τζήκας: Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ & του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης»
 • Δρ. Γεώργιος Χριστόπουλος: Ph.D. Cambridge, Associate Professor, Nanyang Technological University, Singapore
 • Armand LebloisΠεριφερειακός Διευθυντής Ευρώπης RCIS, Υπεύθυνος για την Ακαδημία δικτύωσης της Cisco

Στο βίντεο οι κ.κ. Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, Τάσος Τζήκας, Αθανάσιος Κοντονικολάου και Ευάγγελος Κονταξάκης μοιράζονται την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις ομιλίες και τοποθετούνται πάνω στο κεντρικό θέμα της εκδήλωσης «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και καινοτομία: Προοπτικές, και προκλήσεις για τους φοιτητές/τριες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία»

Τη φετινή διοργάνωση παρακολούθησαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι, τόσο δια ζώσης, όσο και online, καθώς πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο.

Θεματικές ενότητες του 7ου Σ.Ε.Κ.Φ.

 • Στρογγυλή Τράπεζα Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής και Οικονομικών
 • Στρογγυλή Τράπεζα Σχολής Πληροφορικής
 • Στρογγυλή Τράπεζα Τουρισμού
 • Στρογγυλή Τράπεζα Υγείας
 • Στρογγυλή Τράπεζα Ψυχολογίας
 • Στρογγυλή Τράπεζα Παιδαγωγικών
 • Στρογγυλή Τράπεζα Οικονομικών
 • Στρογγυλή Τράπεζα Ναυτιλίας
 • Στρογγυλή Τράπεζα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής
 • Στρογγυλή Τράπεζα Πολιτισμού και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
 • Στρογγυλή Τράπεζα Πολυτεχνικής Σχολής
 • Στρογγυλή Τράπεζα Έρευνας και Καινοτομίας
 • Στρογγυλή Τράπεζα μαθητικών εργασιών και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups)

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συμποσίου και τους καλεσμένους ομιλητές ΕΔΩ.

Όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενότητας του Συμποσίου, έγινε η απονομή των βραβείων Καλύτερης εργασίας ανά σχολή, Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας και Καλύτερης Καινοτόμας Εργασίας.

Τι είναι το Σ.Ε.Κ.Φ.

Στο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσιάζονται ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες με ερευνητικό ή πρακτικό/καινοτόμο περιεχόμενο, όπως κάποια δημιουργία, application, video game, ιδέα προϊόντος ή υπηρεσίας κ.α. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις των φοιτητών στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας, καθώς και των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών και Νομικής.
Τις εργασίες του Συμποσίου πλαισιώνουν προσκεκλημένοι ομιλητές (ακαδημαϊκοί, καινοτόμοι επιχειρηματίες) από όλα τα επιστημονικά πεδία, που θα μιλήσουν για την έρευνα και την καινοτομία στο δικό τους επιστημονικό ή εργασιακό πεδίο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες, στιγμές και εργασίες που έχουν ξεχωρίσει στο Σ.Ε.Κ.Φ. ΕΔΩ.

Oops! We could not locate your form.

Πληροφορίες για τους ομιλητές

Αποστόλης Αϊβαλής

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Managing Partner της AIVAL.COM, ένα business strategy consulting firm, και Syllabus Manager της KNOWCRUNCH.COM ένας διεθνής οργανισμός εκπαίδευσης. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media, mobile και fashion στις οποίες εργάζεται από το 1996 ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας. Συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα Ermis Digital) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Masterclass in Digital and Social Media Marketing ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007.

Τίτλος ομιλίας: Your digital branding.

Παναγιώτης Βαρβατσούλης

Ανθυπαστυνόμος – Εξερευνητής Σκηνής Εγκλήματος – Δακτυλοσκόπος – Εξεταστής Λανθανόντων Αποτυπωμάτων και Χειριστής AFIS και INTERPOL AFIS GATEWAY στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναπληρωτής Καθηγητής στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στο μάθημα «Θέματα Εξερεύνησης Σκηνής Εγκλήματος».

Απόφοιτος Αστυνομικής Ακαδημίας (2000), φοιτητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών «Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και Συγγραφέας Μυθιστορημάτων.

Επιμορφωτική Εξειδίκευση στη «Δικαστική Ανθρωπολογία» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μέλος των Ομάδων: Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (Χ.Β.Ρ.Π.) και Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (Ο.Α.ΘΥ.Κ.), Εκπαιδευτής Εξερευνητών Σκηνής Εγκλήματος.

Επιμορφωτική Εξειδίκευση στην «Εγκληματολογική Ψυχολογία» και «ESHOP DEVELOPMENT» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συμμετοχή σε περισσότερα από 180 σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL), μεταξύ αυτών: Latent Print Photography, Crime Scene Photography, DNA Databases, Dark Web-Dark Markets, new technologies in counter terrorism, Investigative Cryptocurrency Analytics with Graph Sense, Document Fraud: Digital Smuggling, Logical attacks on ATM, Terrorist travelers, Child Sexual Exploitation (CSE)–Victim Identification Taskforce (VIDTF) Workflow, Firearms Forensics, Ballistic Intelligence & Firearms Focal Points.

Ομιλητής στο Συμπόσιο Δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπων  (Fingerprints and Face Symposium), στη Λυών της Γαλλίας και μεταξύ άλλων συμμετοχή στα: 7th International CSI Virtually Conference in Korea-Korean National Police Agency(KNPA) και Virtually Basic Fingerprint Course-Singapore Police Force.

Τίτλος ομιλίας: Εγκληματολογική ΨυχολογίαΤεχνητή νοημοσύνη & συλλογική ευφυή συμπεριφορά «ανθρώπινα/κοινωνικά σμήνη»  στη σκηνή του Εγκλήματος.

Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, δύο ερευνητικές δραστηριότητες Virtual Crime Scene Analysis.

Δρ. Αναστάσιος Βασιλειάδης

Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του iED. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο θέμα της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του International Journal of e-entrepreneurship and Innovation. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, θέματα φύλου & απασχόλησης

Τίτλος ομιλίας: Joist Innovation Park ως μοντέλο ανάπτυξης τοπικών οικοσυστημάτων

Δρ. Κωνσταντίνος Καρύδης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Καρύδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ. Προηγουμένως ήταν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένης Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Μηχανολογίας από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουεαρ και κάτοχος (προπτυχιακού) Διπλώματος Μηχανολογίας από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. To ερευνητικό πρόγραμμα του Δρ. Καρύδη εξετάζει θεμελιώδη ερευνητικά προβλήματα σχετικά με το πως ρομπότ ή/και ομάδες ρομπότ μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, είτε εντελώς αυτόνομα είτε σε συνεργασία με ανθρώπους, υπό την επίδραση αβεβαιότητας που σχετίζεται με το πως ένα ρομπότ κινείται και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, αλλά και σχετικά με το πως το περιβάλλον μπορεί να μεταβάλλεται κατά τη λειτουργία του ρομπότ.

Τίτλος ομιλίας: Αγροτικά Ρομπότ για Δειγματοληψία από Κοντινές Αποστάσεις (Agricultural Robotics for Proximal and Physical Sampling)

Βασίλης Κεχαγιάς

Απόφοιτος του τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον τομέα του Κινηματογράφου, σε πεδία όπως η κινηματογραφική κριτική και η συγγραφή σεναρίων. Επιπλέον, έχει υπάρξει πολιτιστικός συντάκτης και αρθρογράφος πολλών εφημερίδων. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου (1988-1997) και Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ (1987-1995). Διετέλεσε Διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2005-2010) ολοκληρώνοντας την ανακαίνιση του Μουσείου τόσο σε επίπεδο κτιριολογικού όσο και μουσειολογικού σχεδιασμού. Είναι ενεργό μέλος της FIPRESCI. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο, ενώ σήμερα γράφει στην εφημερίδα Μακεδονία για ιστορικά θέματα και είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ).

Τίτλος Ομιλίας: ‘Τι βλέπει ο κριτικός σε μία ταινία; Ο τρόπος με τον οποίο ένας κριτικός κινηματογράφου τοποθετεί την ταινία στο τραπέζι της ανατομίας.

Δρ. Δημήτριος Κολοκοτρώνης

Ο Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης είναι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας Πληροφορικής από το 1992. Υπηρέτησε από το 2007 μέχρι το 2018 ως Σχολικός Σύμβουλος, από το 2003 έως το 2006 ως Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ν. Λάρισας, ενώ διετέλεσε Διευθυντής του ΠΕΚ Θεσσαλίας και Αν. Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Θεσσαλίας. Από το Σεπτέμβριο του 2021 είναι Διευθυντής του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας.

Είναι συγγραφέας 6 βιβλίων (κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ως συγγράμματα σε Πανεπιστημιακά τμήματα) και πάνω από 100 άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει εκατοντάδες ετεροαναφορές στο συγγραφικό του έργο τόσο από την Ελλάδα και όσο και από το εξωτερικό. Η κύρια συγγραφική του ενασχόληση αφορά στη διδακτική μεθοδολογία και την Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και στη συγγραφή διδακτικού υλικού για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο διανέμεται από το ΥΠΑΙΘ.

Διαθέτει 20ετή διδακτική εμπειρία και στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην εκπαίδευση εκπαιδευτών και ενηλίκων. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής (Α.Π.Θ.), μεταπτυχιακού στην τεχνολογία συστημάτων λογισμικού (τμήμα Πληροφορικής, Univ. of Sheffield), μεταπτυχιακού «Σπουδές στην εκπαίδευση» (ΕΑΠ), μεταπτυχιακού στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Παν/μιο Αιγαίου) και Διδακτορικού σε θέματα σχεδίασης, ανάπτυξης και αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού (Παν/μιο Θεσσαλίας).

Από το 2014 διατελεί ιδρυτικό μέλος & Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ. ).

Τίτλος ομιλίας: «Κοινότητες Μάθησης: Η περίπτωση της ΕΕΠΕΚ».

Αθανάσιος Κοντονικολάου

Ο Αθανάσιος Κοντονικολάου κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διαθέτει σημαντική εμπειρία ως επικεφαλής κατασκευαστής μηχανικός ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών στη μελέτη έργων και την επίβλεψη κτιρίων όπως εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, θέατρα, τράπεζες κ.ά.

Από το 2003 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Από το 2011 έως σήμερα είναι και Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, με κύρια καθήκοντα τη διαμόρφωση πολιτικής του φορέα για την υλοποίηση των καταστατικών στόχων του, την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, τον σχεδιασμό, την οργάνωση, στελέχωση και διοίκηση όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος, όπως επίσης τον έλεγχο, την μέριμνα και την επίβλεψη για την επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Το θέμα της ομιλίας του: «Εκπαίδευση – η άυλη και ραγδαία αλλαγή».

Δρ. Κυριάκος Λουφάκης

Ο Δρ Κυριάκος Λουφάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του ΑΠΘ το 1983, MS το 1985, PHD το 1986 από το RENSSELAER POLYTECHNIC INSTITUTE, Troy, Νέα Υόρκη Η.Π.Α, ενώ υπήρξε Ερευνητής στο Institute fur Makromolekurare Chemie Uni of Freiburg, Germany 1987-1988. Είναι Πρόεδρος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος από το 2014-2018.

Είναι ή ήταν μέλος διαφόρων συμβουλίων οργανισμών και συνδέσμων όπως το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΠΑ.ΜΑΚ, του ΔΣ του ΚΕΠΑ, του ΣΕΒΕ, του ΣΒΒΕ. Είναι ή ήταν μέλος επιτροπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως η ΕΗΔΕ του ΑΠΘ, το συμβούλιο του προέδρου της ΑΓΣ. Είναι ή ήταν μέλος του ΔΣ ανωνύμων εταιρειών.

Έχει λάβει μεταξύ άλλων τις παρακάτω διακρίσεις:

• Υποτροφία Fulbright 1983-1986 στην διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών.

• Υποτροφία Alexander von Humboldt 1987-1988.

• Επίσημος προσκεκλημένος για ένα μήνα το 1986 του East China Textile University, Σαγκάη και Man Made Fiber Institute, Πεκίνο Κίνα για σειρά διαλέξεων.

• Καταχωρημένος στο Who’s Who in the World και στο Who’s Who in Science and Engineering από την έκδοση του 1996 και μετέπειτα.

• Βραβείο Green Dream της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

• Α Βραβείο του διαγωνισμού Η Ελλάδα Καινοτομεί

Ομιλεί Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά.

Τίτλος ομιλίας: «Προ-θερμοκοιτίδες και επιταχυντές ως εργαλεία για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας».

Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου

Απόφοιτη της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα παρακίνησης και επαγγελματικής ανάπτυξης επαγγελματιών υγείας. Το κύριο ερευνητικό της έργο εστιάζεται στα κίνητρα και στη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των επαγγελματιών υγείας, στη διερεύνηση του στρες, της επαγγελματικής ικανοποίησης και εξουθένωσης, στη συναισθηματική νοημοσύνη, στην οργανωσιακή κουλτούρα και στην κλινική διακυβέρνηση. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Management Public Administration”, με εξειδίκευση στις υπηρεσίες υγείας, και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Νοσηλευτικής. Είναι καθηγήτρια και συντονίστρια του μαθήματος «Διεπιστημονική Εκπαίδευση» της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και στο μάθημα «Προσωπική & Επαγγελματική Ανάπτυξη» στους 4ετείς φοιτητές φυσικοθεραπείας. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, και συνεργάζεται ως σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού με ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.

 

 

 

 

 

 

Τάσος Τζήκας

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Τζήκας αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Είναι Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ από το 2013 και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» από το 2001.

Είναι Γ’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing του N. Θεσσαλονίκης και του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Singular Βορείου Ελλάδος ΑΕ και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Β.Ε. ΑΕ και της Singular Software AE από το 1987-2006. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Bulgaria, Singular Romania, Αντιπρόεδρος της Internet Hellas, της Delta Singular Εκπαιδευτικής και Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Delta Singular.

Είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, από το 2019.

Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για 8 χρόνια, και επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.

Δρ. Γεώργιος Χριστόπουλος

Ο Γεώργιος Χριστόπουλος (Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Cambridge) είναι Αναπληρωτής Καθηγητής (Assoc. Professor) νευροεπιστημών και γνωσιακής ψυχολογίας του Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης – ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ασίας και διεθνώς. Στο εργαστήριο του διεξάγει έρευνα με στόχο να κατανοήσει πως οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις και πως το εργασιακό και αστικό περιβάλλον επηρεάζει την συμπεριφορά και την υγεία τους. Χρησιμοποιεί και επαυξάνει τις πιο σύγχρονες μεθόδους έρευνας, όπως Εικονική Πραγματικότητα (Virtual reality), Νευροαπεικονιστικές μεθόδους (fMRI), Βιο-αισθητήρες (wearable biosensors), computerised testing, φυσιολογία (καρδιακός ρυθμός), όπως και μετρήσεις του περιβάλλοντος (ήχος / θόρυβος, ποιότητα του αέρα, θερμοκρασία, φως). Σκοπός είναι η δημιουργία χώρων (επαγγελματικών και μη) και πόλεων που θα βοηθούν τους εργαζομένους και κάτοικους να είναι ευτυχισμένοι, παραγωγικοί, υγιείς και συνεργατικοί. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά κύρους και η έρευνα του έχει πάνω από 1,500 αναφορές. Είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Culture Science Innovations, μέλος του Συμβουλίου της Ακαδημίας για την Νευροαρχιτεκτονική και συνεργάτης του κέντρου Νευροαισθητικής του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Τίτλος ομιλίας: «O θεραπευτής σου θα είναι ένα ρομπότ!» – Χρησιμοποιώντας βιοσένσορες για την πρόληψη και διάγνωση της υγείας στην εργασία, στην τάξη και στην πόλη.

Armand Leblois

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα Cisco Networking Academy στην Ευρώπη και το RCIS από το 2019, ο Armand έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε διάφορες χώρες, όπως η Κολομβία, η Νιγηρία, η Ουγκάντα και η Παπούα Νέα Γουινέα.

Επικεντρώνεται στη διασφάλιση ότι ο ευρωπαϊκός ψηφιακός μετασχηματισμός θα είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικός και ευρείας εμβέλειας. Μέσω συνεργασιών με κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, ινστιτούτα κατάρτισης, ΜΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, η Ακαδημία Δικτύωσης στοχεύει στη δημιουργία έργων με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς που αποσκοπούν στην αξιοποίηση του μαθησιακού περιεχομένου και των μαθημάτων της για την παροχή ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους, αλλά και για τους ενήλικες που ενδιαφέρονται για επανεκπαίδευση, καθώς και ευκαιριών αναβάθμισης των δεξιοτήτων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αναζητούν να αξιοποιήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Όταν δε βρίσκεται στο Παρίσι, ο Armand απολαμβάνει να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στη γενέτειρα της συζύγου του, τον Βόλο, όπου μπορείτε να τον βρείτε να περπατάει στους δρόμους, να απολαμβάνει τις παραλίες του Παγασητικού και του Πηλίου με τη σύζυγό του Ελευθερία και τη μικρή του κόρη Ελίνα.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ