22.11.2021
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης EURΗΟDIP

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό μέλος της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURΗΟDIP) από την Ελλάδα.

Πιστοί στο όραμα μας να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση, η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού προσθέτει ακόμα μία σημαντική διάκριση στο χαρτοφυλάκιο της. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης-EURHODIP.

Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που είναι ήδη πλήρες μέλος της της EURHODIP, συμμετείχε στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Hospitality and Tourism της Ένωσης EURHODIP το οποίο έλαβε χώρα στο Leeuwarden (Λεουβάρντεν) της Ολλανδίας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Dean of Faculty of Hospitality and Tourism του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Θοδωρής Μπενετάτος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στη διάρκεια της οποίας ο κ. Μπενετάτος εξέλέγη μέλος του Board of Directors της Ένωσης EURHODIP. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο-μέλος της Ένωσης που εκπροσωπεί την Ελλάδα.

 

Η Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης διοργανώνει ετησίως Συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς-μέλη, επαγγελματιών-στελεχών του κλάδου. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του Τουρισμού, η ανταλλαγή απόψεων βασισμένων στην εμπειρία, αλλά και η προαγωγή καλών πρακτικών και πρωτοποριακών ιδεών.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου EURHODIP ήταν "Hostmanship, innovation in hospitality service and being a game changer".

Με έδρα στις Βρυξέλλες, η Ένωση EURHODIP ξεκίνησε τη δράση της το 1988. Σήμερα, αριθμεί μέλη (εκπαιδευτικά ιδρύματα δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας ή δια βίου εκπαίδευσης) από 39 χώρες, εκπροσωπώντας περισσότερους από 40.000 φοιτητές, προερχόμενους από 180 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πρόκειται για ένα από τους πλέον καταξιωμένους οργανισμούς στον κλάδο της φιλοξενίας, παγκοσμίως.
Όσο ο Τουρισμός εξελίσσεται σε βασικό πυλώνα της οικονομίας των χωρών, αυξάνονται οι απαιτήσεις και κατ’ επέκταση το επίπεδο κατάρτισης των επαγγελματιών που απασχολούνται στον κλάδο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Eurhodip προσφέρει καθοδήγηση, υπηρεσίες και προγράμματα (όπως προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών στην Ευρώπη) με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ