23.11.2021
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Online Διάλεξη από τον Dr Tsalikidis: “Operational Excellence series: What is Lean Six Sigma and how the hospitality sector can benefit!”

Οnline διάλεξη από τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με θέμα τη μεθοδολογία Lean Six Sigma και καλεσμένο τον Dr Morphis Tsalikidis.

Με στόχο την εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα κεφαλαιώδους σημασίας και την επαφή με διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε οnline διάλεξη με θέμα “Operational Excellence series: What is Lean Six Sigma and how the hospitality sector can benefit!”.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Dr Morphis Tsalikidis, Βusiness Transformation & Operational Excellence Executive, Μοrphis Consulting. Στη διάρκεια της ομιλίας του, φοιτητές και απόφοιτοι Σχολών Τουρισμού, παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση της μεθοδολογίας Lean Six Sigma, καθώς και των πολλαπλών εφαρμογών της στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές της ομιλίας του Dr Morphis, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω Microsoft Teams, ήταν οι εξής:

  • Origins of Lean and Six Sigma
  • Lean Six Sigma Principles and Framework
  • Tools and Techniques for the Service Industry
  • Lean Six Sigma application in the Hospitality Sector
  • Critical Success Factors in deploying Lean Six Sigma

Η σειρά Webinars με τίτλο “Operational Excellence series” εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού HoTEL OPEN FORUM, μια πρωτοβουλία της πολυβραβευμένης Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Στο πλαίσιο του θεσμού “HoTEL Open Forum: Hosting the Hospitality Leaders”, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται εξέχουσες προσωπικότητες του ξενοδοχειακού κλάδου, οι οποίες μοιράζονται με το κοινό (φοιτητές, απόφοιτους και επαγγελματίες του κλάδου) τις πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους. Οι φιλοξενούμενες διαλέξεις αφορούν ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το Hospitality & Tourism Management, αλλά και με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο παγκοσμίως.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:

O Dr Morhis Tsalikidis, ως στέλεχος Business Transformation and Operational Excellence (Επιχειρηματικός Μετασχηματισμός και Επιχειρησιακή Αριστεία), έχει αναλάβει σημαντικά έργα και προγράμματα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Οι τομείς στους οποίους εξειδίκεύεται καλύπτουν τη μεθοδολογία Lean Six Sigma, το Lean Management, το Change Management, τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικών Μοντέλων και αφορούν κυρίως σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα προσφοράς συναλλαγών/υπηρεσιών.
Τα τελευταία 18 χρόνια, ο Dr Morphis έχει βοηθήσει εταιρίες διαφορετικών μεγέθών, από 120 έως 3.500+ προσωπικό, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν προγράμματα επιχειρησιακής αριστείας, με στόχο τη βελτίωση των επιπέδων ικανοποίησης των πελατών, την αύξηση των εσόδων και τη μείωση του κόστους. Επιπλέον, έχει εκπαιδεύσει πολλά στελέχη και διευθυντές σε εργαλεία και τεχνικές επιχειρησιακής αριστείας. Είναι κάτοχος διδακτορικού και θέμα της έρευνάς του ήταν οι επιδράσεις της μεθοδολογίας Lean Six Sigma στην οργανωσιακή μάθηση και τη δημιουργία γνώσης στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ