23.05.2023
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Το Τμήμα Παιδαγωγικών σε δημιουργική δράση με παιδιά στο 7ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Φοιτήτριες από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βοήθησαν παιδιά νηπιαγωγείου να φτιάξουν τον κήπο των ονείρων τους.

Με τις δράσεις εξωστρέφειας και τις συνέργειες να αποτελούν βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το Τμήμα Παιδαγωγικών του Campus Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε το 7ο Νηπιαγωγείο Θεσ/νίκης για να συμμετάσχει σε ομαδική δραστηριότητα με τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, φοιτήτριες από το 3ο έτος του προγράμματος σπουδών στην Προσχολική Εκπαίδευση -BA (Hons) Early Childhood Education– παρακολούθησαν και έλαβαν μέρος στη δράση «Πώς φαντάζομαι τον σχολικό κήπο των ονείρων μου;». Πρόκειται για μία από τις δράσεις προγράμματος εκπαίδευσης, εμπνευσμένο από τις αρχές της κοινωνικής αειφορίας, το οποίο εφαρμόζεται με βάση τη Μέθοδο “Project”.

Η Μέθοδος Project είναι ένας τρόπος ομαδικής διδασκαλίας στην οποία συμμετέχουν ισότιμα δάσκαλοι και μαθητές. Ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι ο κεντρικός, αλλά καθοδηγητικός – συμβουλευτικός, με παρεμβάσεις που γίνονται μόνον όταν το απαιτούν οι μαθητές.

Οι φοιτήτριες Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και να συμμετάσχουν ενεργά στη φάση υλοποίησης της δράσης, εφαρμόζοντας στην πράξη γνώσεις απο την εκπαιδευτική διαδικασία και τις πρακτικές που μαθαίνουν στο πλαίσιο των σπουδών τους, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους και Διευθύντριας του 7ου Νηπιαγωγείου Θες/νίκης, κας Βλάχου Μαρίας. Καλεσμένες να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν και κάποιες συνάδελφοι νηπιαγωγοί από τη Γαλλία.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μια συμβολική πράξη, το δεντράκι της Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας το οποίο φύτεψαν από κοινού οι φοιτήτριες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μαζί με τις νηπιαγωγούς από τη Γαλλία.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ