14.03.2024
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Virtual Psychology Fair: ένας οδηγός επαγγελματικής επιτυχίας για τους φοιτητές Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το 4ήμερο online event προσέφερε στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα στο πεδίο της Ψυχολογίας.

Στο πλαίσιο της στήριξης και επαγγελματικής ενίσχυσης των φοιτητών, η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση Virtual Psychology Fair. Πρόκειται για ένα στοχευμένο event που κάλυψε πληθώρα θεματικών που σχετίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις του επαγγέλματος, καθώς και με την επαγγελματική ιδιότητα και πορεία ενός ψυχολόγου στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω Teams, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή φοιτητών από όλα τα έτη και όλα τα προγράμματα σπουδών Ψυχολογίας, από όλα τα Campuses Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Ελλάδα.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει δράσεις για την επαγγελματική ενίσχυση και διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Περιλαμβάνοντας ομιλίες, workshops, sessions συμβουλευτικής, συζητήσεις σε θέματα που αφορούσαν τα σύγχρονα πεδία της Ψυχολογίας, τις επαγγελματικές προοπτικές και την επαγγελματική αποκατάσταση, η τετραήμερη δράση λειτούργησε ως ένας πλήρης οδηγός καριέρας για τους φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες για τη φροντίδα και διαχείριση εξειδικευμένων περιπτώσεων, να λάβουν συμβουλές για το πώς να χτίσουν το δικό τους δίκτυο, να ενημερωθούν για το νομικό, εκπαιδευτικό και δεοντολογικό πλαίσιο του επιστημονικού τους πεδίου, να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και, τελικά, να ενισχύσουν την επαγγελματική αυτοπεποίθηση και ταυτότητά τους.

Συμμετοχή κορυφαίων φορέων ψυχικής υγείας

Στο πλαίσιο της ενότητας με θέμα «Η Ψυχολογία στο Πεδίο», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την τιμή να φιλοξενήσει ομιλίες από εκπροσώπους και επιστημονικά στελέχη έγκριτων φορέων ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα:

  • ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ“: μίλησαν οι κ.κ. Βασίλης Καταγής, Επιστημονικός Υπεύθυνος και Ειρήνη Τσαλέρα, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης.
  • ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ“: μίλησαν οι κ.κ. Νάσια Παραδείση, Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια (ΜSc) και Ελένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος/ΜSc.
  • ΑΚΤΙΟΣ – Μονάδες Φροντίδας“: Δρ. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – Γεροντολόγος
  • Πειραιώς 33 – Μονάδα Πρώιμης Παρέμβασης στη Ψύχωση“: μίλησαν οι κ.κ. :Πέτρος Λέκκος, MD MRCPsych MSc Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Ευτυχία Καλιμανά, Ψυχοκοινωνική Εργοθεραπεύτρια και Κίμων Αθανασιάδης, Κοινωνικός Λειτουργός

Ομιλίες από ακαδημαϊκά στελέχη

Η ενότητα με τίτλο «Η επιστήμη και το επάγγελμα του ψυχολόγου στη σύγχρονη κοινωνία» περιλάμβανε ομιλίες από μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θεματικές όπως:

  • «Η αποστολή των ψυχολόγων στη σύγχρονη κοινωνία»
  • «Το πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος της ψυχολογίας» (Λεωνίδας Παναγιώτου & Δρ. Μαρία Ποθουλάκη)
  • Oι ψυχολόγοι στην Ελλάδα: Δομές, ψυχολογικά γραφεία, διεπιστημονικότητα (Κατερίνα Υδραίου)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από το “Careers Hub” του British Psychological Society, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων από τον οποίο είναι πιστοποιημένο το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία, με καλεσμένο ομιλητή την Harmeet Kaur από το BPS.

Οι εισηγήσεις της ημέρας ολοκληρώθηκαν με τη διάλεξη της Dr. Rita Lopes, Senior Lecturer στο University of East London, η οποία παρουσίασε τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην Θετική Ψυχολογία, παραθέτοντας παράλληλα και τη δική της κριτική αξιολόγηση για τον συγκεκριμένο τομέα της ψυχολογίας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη ημέρα έκλεισε με online live συζήτηση μεταξύ απόφοιτων και φοιτητών της Σχολής Ψυχολογίας όπου απόφοιτοι Ψυχολογίας -και πλέον εν ενεργεία ψυχολόγοι- έδωσαν τις δικές τους συμβουλές στους μελλοντικούς συναδέλφους τους.

Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών

Η τελευταία ημέρα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και η Δρ. Μαρίνα Οικονόμου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., (μπορείτε να ακούσετε τη σειρά podcasts του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με καλεσμένη τη Δρ. Οικονόμου εδώ) η οποία μίλησε για τη σημασία της Ψυχοεκπαίδευσης ως εργαλείο στην κλινική πρακτική των ψυχολόγων.

Ακολούθησαν ομιλίες σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων πρακτικών που αφορούν στην επιστήμη της ψυχολογίας, όπως:

  • «Προσωπική Θεραπεία & Εποπτεία ως βασικοί πυλώνες», από την καθηγήτρια της Σχολής Ψυχολογίας, Ελένη Φερεντίνου
  • «Γιατί να γίνω μέλος μιας επαγγελματικής Ένωσης Ψυχολόγων», από τη Ledi Bala, φοιτήτρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου και BPS Student Ambassador
  • “Transferable & Life Skills for psychologists”, από τη Dean της Σχολής Ψυχολογίας, Δρ. Βίκυ Γκόλτση
  • Why CPD for psychologists, από τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο BSc Psychology για το Campus Αθήνας, Γιώργο Στεφάνου
  • “Academic & Research Skills for psychologists”, από την Associate Dean της Σχολής Ψυχολογίας, Δρ. Ντόρα Ζαρκάδη

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ