20.03.2024
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Φοιτήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών του Ομίλου Libra

Η φοιτήτρια επιλέχθηκε για το διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών Libra Global Internships ανάμεσα σε 700 υποψήφιους διεθνείς φοιτητές.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον όμιλο LIBRA, φοιτήτρια από το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών κατέκτησε μια από τις υποτροφίες του διεθνούς προγράμματος πρακτικής άσκησης, Libra Global Internships.

Η φοιτήτρια από το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Biomedical Sciences συναγωνίστηκε 700 φοιτητές από μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου και, χάρη στις εξαιρετικές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στους 40 φιναλίστ. Με αυτό τον τρόπο έγινε η πρώτη φοιτήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που διεκδίκησε και κατέκτησε μια θέση στο πρόγραμμα διεθνών υποτροφιών internships του ομίλου LIBRA.

Η εξαιρετική αυτή επιτυχία αναδεικνύει όχι μόνο την αριστεία και την αφοσίωσή της ως φοιτήτρια, αλλά και την αναγνώριση της ποιότητας και των προγραμμάτων σπουδών του Μητροπολιτικού κολλεγίου, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες φοιτητικές εμπειρίες, σε διεθνή περιβάλλοντα και εταιρίες.

Στις φωτογραφίες: στιγμιότυπα από την επίσκεψη των φοιτητών στα κεντρικά γραφεία της LIBRA στην Νέα Υόρκη.
Στην κεντρική φωτογραφία: η ομάδα των φοιτητών από πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Sping 2024.

Η επιλογή της φοιτήτριας από τον όμιλο Libra και το πρόγραμμα διεθνών υποτροφιών Libra Internship Program αναδεικνύει, ταυτόχρονα, την αριστεία, το ταλέντο και το εξαιρετικό ακαδημαϊκό επίπεδο της φοιτήτριας, καθώς και την υψηλή ποιότητα σπουδών που παρέχεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Ακολουθώντας την προδιαγεγραμμένη διαδικασία, η υποψήφια φοιτήτρια, η οποία σπουδάζει στο Campus Θεσσαλονίκης, έκανε αίτηση στο πρόγραμμα διεθνών υποτροφιών της LIBRA. Αφού αξιολογήθηκε πέρασε στο στάδιο των ατομικών συνεντεύξεων απ’ όπου κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής ώστε να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους φιναλιστ. Η φετινή τελική ομάδα των επιτυχόντων αποτελείται από φοιτητές, από συνολικά 12 χώρες.

Σειρά είχε η μετάβαση στα κεντρικά γραφεία της Libra στη Νέα Υόρκη (με έξοδα του αναλαμβάνει ο όμιλος Libra), όπου παρακολούθησε Οrientation Week, με παρουσιάσεις και καθοδήγηση για την τελική τοποθέτησή της στον όμιλο ARIA στην Ελλάδα. Ο όμιλος ARIA ανήκει στο διεθνές δίκτυο συνεργατών του Ομίλου Libra για το πρόγραμμα υποτροφιών.

Στη διάρκεια του Οrientation Week για τον κύκλο “Spring 2024” του προγράμματος υποτροφιών πρακτικής άσκησης, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε teambuilding δραστηριότητες και σε σεμινάριο επαγγελματικής ανάπτυξης και παρακολούθησαν ομιλίες από περισσότερους από 20 εκπροσώπους του Ομίλου Libra. Επιπλέον, τους δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη της Νέας Υόρκης.

Η συνεργασία Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Ομίλου Libra δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα συμμετοχής στο διεθνές πρόγραμμα υποτροφιών "Libra Internship Program"

Χάρη στη συνεργασία με τον όμιλο Libra, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει, κάθε χρόνο, τη δυνατότητα σε φοιτητές, από όλα τα προγράμματα σπουδών, να διεκδικήσουν υποτροφία διεθνούς πρακτικής άσκησης πάνω στο γνωστικό τους αντικείμενο.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης και αξιολόγησης από τον όμιλο Libra
υποστηρίζεται, σε όλη τη διάρκεια, απο την ομάδα του Employability & Career Centre του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το πρόγραμμα υποτροφιών της LIBRA έχει στόχο να δώσει σε φοιτητές την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε θέσεις σε όλο τον κόσμο, σε εταιρίες του Ομίλου, σε αντικείμενα σχετικά με αυτά των σπουδών τους με στόχο να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε πεδία που καλύπτουν την επιχειρηματική στρατηγική, τη λογιστική, το μάρκετινγκ, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού κ.α.. Μέσα από τα υποστηρικτικά εργαλεία του mentoring και buddy scheme, οι φοιτητές λαμβάνουν καθοδήγηση και συμβουλευτική σε όλη τη διάρκεια της άσκησής τους.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ανεξάρτητη από την υποχρεωτική πρακτική που πραγματοποιείται στα πλαίσια των σπουδών. Αποτελεί μια επιπλέον εμπειρία στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής που ενισχύει τη δυναμική τους στην αγορά εργασίας, πολλαπλασιάζοντας τις μελλοντικές επαγγελματικές τους ευκαιρίες. Δείτε την ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για συμμετοχή στο Libra Global Internships “SPRING 2025’” εδώ.

Λίγα λόγια για το Libra Internship Program:

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης της Libra ξεκίνησε το 2011, στην Ελλάδα, και έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που προσφέρει ευκαιρίες σε εκατοντάδες φοιτητές, από όλο τον κόσμο, που ξεκινούν την καριέρα τους, με ταλέντο και ικανότητες ηγεσίας. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Libra διαθέτει ένα δίκτυο αποφοίτων από περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ