06.06.2024
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας για απόφοιτο Σκηνοθεσίας στο Cannes World Film Festival

Για 2η συνεχή χρονιά, το Cannes World Film Festival βραβεύει απόφοιτο Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για την πτυχιακή ταινία του!

Ο απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Χρήστος Πράντζαλος, έλαβε το Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας “Best Student Film” για την πτυχιακή ταινία του με τίτλο “At all Costs”, στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Cannes World Film Festival “Remember the Future”!

Πρόκειται για την ταινία που δημιούργησε για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του στο πρόγραμμα σπουδών Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με επιβλέποντες καθηγητές τον Μιχάλη Webber και τον Ανέστη Ιωσηφίδη.

Η ταινία μικρού μήκους “At all Costs” απέσπασε το Grand Prize στο Cannes World Film Festival “Remember the Future”, το οποίο διοργανώνεται από το επίσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Χρήστος Πράντζαλος ήταν επίσης υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη (Best First-Time Filmmaker). Επιπλέον, έχει ήδη κερδίσει και το Βραβείο Best Noir Film 2024 στο IndieX Film Festival.

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας:

Αξίζει να θυμίσουμε πως, πριν από έναν χρόνο, στο ίδιο φεστιβάλ, το Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας απέσπασε ο απόφοιτος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Νίκος Χριστοδούλου. Δείτε περισσότερα εδώ.

Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αποτελούν μεγάλη τιμή για τη Σχολή Πολιτισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και το κύρος της Σχολής στον τομέα των σπουδών Σκηνοθεσίας.

Λίγα λόγια για το CANNES WORLD FILM FESTIVAL – Remember The Future:

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών διοργανώνει έναν μηνιαίο και ετήσιο διαγωνισμό ταινιών από διεθνείς δημιουργούς, ο οποίος συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη ταινιών: μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, ανεξάρτητες, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, κινούμενα σχέδια, μουσικά βίντεο και, ακόμα, έργα από σεναριογράφους, τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και συγκροτήματα, καθώς και διαφημίσεις, σειρές Web/TV και πολλά άλλα. Το Φεστιβάλ έχει υβριδική μορφή: διεξάγεται ψηφιακά κάθε μήνα και μια φορά τον χρόνο πραγματοποιείται δια ζώσης η Τελετή Απονομής των βραβείων. Για το 2024, η εκδήλωση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ