29.07.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Εκπαίδευσης της OMEP

Για το 2022, το 740 Διεθνές Συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Προσχολική Εκπαίδευση, ΟΜΕΡ, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, με κεντρικό θέμα «Η Προσχολική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: νέες προοπτικές και διλήμματα».

Με συνεχή παρουσία και συμμετοχή στα μεγάλα γεγονότα του κάθε κλάδου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε, συμμετείχε και στήριξε ως Χορηγός στο 74ο Διεθνές Συνέδριο  Παγκόσμιου Οργανισμού για την Προσχολική Εκπαίδευση – OMEP.

Σπουδαία διεθνή, αλλά και εγχώρια ονόματα του κλάδου των Παιδαγωγικών τοποθετήθηκαν πάνω στο κεντρικό θέμα του Συνεδρίου “Early Childhood Education in the 21st century: new perspectives and dilemmas”, που αφορούσε στις νέες προοπτικές και προκλήσεις στον τομέα της Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Οι εργασίες του φετινής διοργάνωσης έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, στο κέντρο της Αθήνας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως Χορηγός, φιλοξένησε μέρος των εργασιών του Συνεδρίου στο Campus Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι ομιλίες και παρουσιάσεις της τελευταίας μέρας (15/7) πραγματοποιήθηκαν σε πολλαπλούς χώρους του Campus ενώ σε ξεχωριστή αίθουσα έγινε και η παρουσίαση των posters του Συνεδρίου.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Συνέδριο. Ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα που μίλησαν, δίνοντας το στίγμα από τις εξελίξεις και καινοτομίες του κλάδου στη χώρα τους, ήταν και καθηγητές και Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι από τη Σχολή Παιδαγωγικών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα σπουδών BA (Hons) Early Childhood Studies.

Πιο συγκεκριμένα, η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Studies, Campus Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βουρουτζίδου, ηγήθηκε της στρογγυλής τράπεζας με θέμα “The significance of play -based learning for early childhood students”.
Οι καθηγήτριες Αλεξάνδρα Παγώνα, Ακαδ. Υπεύθυνη BA (Hons) Early Childhood Studies (Campus Πειραιά) και Παναγιώτα Αλτανοπούλου, καθηγήτρια BA (Hons) Early Childhood Studies (Campus Aμαρουσίου) συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα τη σημασία του παιχνιδιού στη διαδικασία της μάθησης και εκπαιδευσης ενός παιδιού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ομιλιών τους: 

• “The contribution of theatrical play in preschool education- the perception of Greek professionals”
Αλεξάνδρα Παγώνα
• “Using a robot partner for preschool children in teaching numbers in English”
Παναγιώτα Αλτανοπούλου
• “The importance of play for preschool students on autistic spectrum disorder”
Πολυξένη Βουρουτζίδου

To λατινικό “OMEP” προέρχεται από τα αρχικά του γαλλικού τίτλου του οργανισμού “Organization Mondiale pour l’Éducation Préscolaire”, που σημαίνει Παγκόσμιος Οργανισμός για την Προσχολική Εκπαίδευση.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ