etairiki koinoniki euthini  Εταιρική κοινωνική ευθύνη

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα κοινωνικά θέματα και τις ευπαθείς ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα κατά καιρούς φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως "Το Χαμόγελο του Παιδιού", την "Κιβωτό του Κόσμου", τη ΜΚΟ "Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση", τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης κ.α., διοργανώνοντας φιλανθρωπικά bazaar, αλλά και μέσω προσφοράς υποτροφιών σπουδών, οι οποίες ανακοινώνονται στην αρχή κάθε Ακαδημαϊκού Έτους στην επίσημη ιστοσελίδα του Κολλεγίου και στον Τύπο.

  • FITNESS4ALL: με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας 2019, το Τμήμα Προπονητικής και Φυσική Αγωγής της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά διοργάνωσε υπαίθρια διαδραστική εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας, στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, φοιτητές του Τμήματος προσκαλούσαν περαστικούς να εμπλακούν σε ήπια γυμναστική, ενώ παράλληλα τους ενημέρωναν για τα οφέλη της ήπιας, καθημερινής άσκησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μοιράστηκε σχετικό ενημερωτικό έντυπο, με συμβουλές των ακαδημαϊκών του Τμήματος.Διαβάστε περισσότερα.
  • Special Me, You, All: με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε την υπαίθρια δράση «Special Me, You, All» στην καρδιά του Πειραιά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Οι φοιτητές Ειδικής Αγωγής, Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων ακαδημαϊκών, προσκάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε σύντομες βιωματικές δραστηριότητες με στόχο τη συνειδητοποίηση και την εν συναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή τα Άτομα με Αναπηρία.Με τη χρήση συγκεκριμένων ερεθισμάτων, το κοινό είχε την ευκαιρία να βιώσει για λίγα λεπτά την καθημερινότητα ενός ατόμου με Τύφλωση, Κινητική Αναπηρία και Κώφωση. Διαβάστε περισσότερα.
  • Υποτροφίες: το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει υποτροφίες πλήρους φοίτησης στους οργανισμούς: Παιδικά Χωριά SOS, Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ΜΚΟ Μ.Α.Ζ.Ι., Σύλλογο «ΣΤΟΡΓΗ», ΣΕΤΕ και «ΤΡΙΤΩΝ» Α.Ο.Αμαρουσίου.
  • Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar: με πρωτοβουλία των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνεται κάθε χρόνο Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar στο campus Αμαρουσίου. Με την υποστήριξη του προσωπικού και της Διοίκησης του Κολλεγίου, φοιτητές όλων των τμημάτων διαθέτουν προς πώληση διακοσμητικά μικροαντικείμενα, στολίδια, κοσμήματα και αξεσουάρ, ενώ οι φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικών και Διαιτολογίας φτιάχνουν υγιεινά γλυκίσματα και κουλουράκια. Τις χρονιές 2012 και 2013 τα έσοδα προσφέρθηκαν στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου», κατά την διάρκεια επίσκεψης των φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, ενώ το 2014 τα έσοδα προσφέρθηκαν στο Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης. Δείτε εδώ τη σχετική ευχαριστήρια επιστολή από την Κιβωτό του Κόσμου 
  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενθαρρύνει την Ανακύκλωση: παραμένοντας πιστό στις θεμελιώδεις αρχές του για προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των φοιτητών, των καθηγητών και του μόνιμου προσωπικού του, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του για ένα καλύτερο και πιο "πράσινο" περιβάλλον, με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης (γυαλιού, χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου) σε κεντρικά σημεία του campus, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Στήριξη της συναυλίας "Ζωή και Ελπίδα για τα Παιδιά" : το Κολλέγιο απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία του στηρίζοντας τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", μέσω μαζικής αγοράς εισιτηρίων για τη συναυλία που διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τον εμβολιασμό και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων παιδιών του Κοινωνικού Ιατρείου Αποστολής. Τα εισιτήρια προσφέρθηκαν στο προσωπικό και το δίκτυο συνεργατών του Κολλεγίου. Δείτε εδώ την ευχαριστήρια επιστολή από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων
  • Ο Τομέας Φυσικοθεραπείας στους SpecialOlympics: Οι φοιτητές του Τομέα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχαν ως εθελοντές στους Παγκόσμιους Αγώνες SpecialOlympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα. Οι φοιτητές εκπαιδεύθηκαν από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές του εξωτερικού και στη συνέχεια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κυρίως στους τομείς της φυσικοθεραπείας (FUNFitness) και στην ποδιατρική. Διαβάστε περισσότερα. 
  • Στήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών: το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ, μέσω διαφήμισης του Κολλεγίου στην ειδική έκδοση του Συλλόγου με τίτλο «Δίνω Αίμα, Σώζω Ζωές». Σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης ήταν να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό ως προς την εθελοντική αιμοδοσία και να ενθαρρυνθεί η τόσο αναγκαία για τους συνανθρώπους μας προσφορά αίματος.