22.05.2021
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

6ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο 

Με ενεργό ρόλο και δράση στις επιστημονικές και ερευνητικές εξελίξεις του κλάδου της Εργοθεραπείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει, για 6η χρονιά, το Συμπόσιο Εργοθεραπείας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Μαΐου, και ώρες 09:00 – 13:30 και θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω Microsoft Teams. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του Τμήματος Εργοθεραπείας και του Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ) που έχει ιδρύσει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.Με κεντρικό θέμα «Έργο και Αειφόρος Ανάπτυξη: διεπιστημονική προσέγγιση στην εκπαίδευση και στην πρακτική επαγγελματιών υγείας», το 6ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας πρόκειται να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της διεπιστημονικής προσέγγισης του Έργου ως παράγοντας Αειφόρου Ανάπτυξης στην εκπαίδευση, αλλά και στις παρεμβάσεις των επιστημόνων σε άτομα, κοινωνίες και πληθυσμούς.Στόχος του Συμποσίου Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι να παραχθεί ένας δημιουργικός και γόνιμος διάλογος σχετικά με τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, την ανάπτυξη και το μέλλον του κλάδου, με γνώμονα τη διεπιστημονικότητα. Στο 6ο Συμπόσιο, του οποίου τη διοργάνωση ηγείται ο Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας, Εργοθεραπευτής, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του μεταπτυχιακού MSc Rehabilitation και συντονιστής του ΙΝΕΕΑΠ, θα μιλήσουν καταξιωμένοι εγχώριοι και διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Μεταξύ αυτών και οι κ.κ.: Γεώργιος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Κλίματος & Κυκλικής Οικονομίας, Moses Ikiugu, FAOTA. Professor and Director of Research, Occupational Therapy Department, University of South Dakota, AOTA Representative to the WFOT, καθώς και καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.Το 6ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους, επαγγελματίες Εργοθεραπείας, Αποκατάστασης και συναφών επαγγελμάτων Υγείας. Λίγα λόγια για το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Το πρόγραμμα σπουδών Εργοθεραπείας, BSc (Hons) Occupational Therapy, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. To πρόγραμμα σπουδών είναι εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists-WFOT). Παράλληλα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εργοθεραπεία στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (European Network of Occupational Therapy in Higher Education – ΕΝΟΤΗΕ).
Επιπλέον, προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κλινική πρακτική (6-8 εβδομάδων) σε δίκτυο περισσοτέρων από 30 συνεργαζόμενων δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων και κέντρων αποκατάστασης. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, πάνω σε δυναμικές εξειδικεύσεις του κλάδου όπως τις MSc Rehabilitation (Μεταπτυχιακό στην Αποκατάσταση) και MSc Physiotherapy (Μεταπτυχιακό στη Φυσικοθεραπεία).
Μάθετε περισσότερα εδώ.
.
Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο του Έργου και της Αποκατάστασης
Η ίδρυση του ΙΝΕΕΑΠ από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στη δημιουργία θεσμών που σχετίζονται με την κεφαλαιοποιημένη τεχνογνωσία του Κολλεγίου και αποσκοπούν στην προαγωγή των επιστημών και των προγραμμάτων που προσφέρει το Κολλέγιο αλλά και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του ακαδημαϊκού μας προσωπικού και των φοιτητών μας.Σκοπός του ΙΝΕΕΑΠ είναι να αποτελέσει πηγή διεπιστημονικής συνεργασίας και έρευνας στην Επιστήμη του Έργου, αλλά και της Αποκατάστασης και, τελικά, να προάγει τη γνώση και την εμπειρία όσον αφορά τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ευημερίας των ατόμων.
Ινστιτούτου Επιστήμης του Έργου και της Αποκατάστασης (ΙΝΕΕΑΠ)Δείτε εδώ τον απολογισμό από το 5ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ