30.07.2021
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συμμετοχή Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην καμπάνια “A Βall for Αll” με στόχο τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια “A Βall for Αll” (Μια Μπάλα για Όλους) η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποδοσφαιρου του Ολυμπιακού. Η πρωτοβουλία έχει στόχο να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό και την ενσωμάτωση παιδιών και νέων αθλητών με πρόβληματα όρασης. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της μακροχρόνιας συνεργασίας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δημιούργησε το δικό του βίντεο με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να συμμετέχει στη διάδοση του μηνύματος που είναι αποτέλεσμα έμπνευσης του Έλληνα διεθνή διαιτητή στο ποδόσφαιρο τυφλών, Ηλία Μάστορα.

 

Η καμπάνια A Ball for All (Mια Μπάλα για Όλους) μεταδίδει το μήνυμα για τις ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό με τη βοήθεια μιας μπάλας η οποία είναι παραλλαγή της αντίστοιχης που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο τυφλών και ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά, λόγω του μικρότερου βάρους της. Μέχρι στιγμής, η εν λόγω δράση έχει μοιράσει 3.500 μπάλες, σε 131 χώρες.

Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής ατόμων που, πιθανώς, αντιμετωπίζουν αντίστοιχου τύπου προκλήσεις. Στη διάρκεια του βίντεο, προβάλλονται δραστηριότητες στις οποίες η μπάλα αποτελεί κοινό μέσο ως μέρος της διατμηματικής συνεργασίας. Η συγκεκριμένη δράση ευθυγραμμίζεται και με τη φιλοσοφία και το όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για διεπιστημονίκοτητα ως μέσο διερεύνησης ενός θέματος.

 

Το βίντεο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά με τη βοήθεια των εργαζομένων και του ακαδημαϊκού προσωπικού του Campus.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ