28.05.2024
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

6ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το International Conference on Maritime Education αποτελεί το μεγαλύτερο event ναυτικής εκπαίδευσης για φοιτητές ναυτιλιακών και ναυτικών σπουδών.

Συμβάλλοντας στις συνεχείς και ραγδαίες εξελίξεις του ναυτιλιακού κλάδου. το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε, για 6η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης, International Conference on Maritime Education, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της Ναυτιλίας.

Με κεντρικό θέμα The Aspects and Challenges of Sustainability in Shipping, οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στους τομείς της βιωσιμότητας και αειφορίας στις θαλάσσιες μεταφορές, αναλύοντας βασικές πτυχές και ρίχνοντας φως στις προεκτάσεις των εφαρμογών τους.

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, έναν ιστορικό χώρο άμεσα συνυφασμένο με την ελληνική ναυτιλία, προσελκύοντας φοιτητές και απόφοιτους της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας, καθώς και επαγγελματίες του ναυτιλιακού κλάδου με ενδιαφέρον για τις εξελίξεις του κλάδου.

Η ετήσια διοργάνωση "International Conference on Maritime Education" αποτελεί πρωτοβουλία της Σχολής Ναυτιλίας και Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Κεντρικοί ομιλητές 

Ανώτατα διοικητικά στελέχη, ηγετικές και επιδραστικές προσωπικότητες του ναυτιλιακού κλάδου έδωσαν το παρών, ως καλεσμένοι ομιλητες, στη μεγάλη διοργάνωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ορμώμενοι από το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, ανέπτυξαν  θέματα που αφορούν στις προκλήσεις και τις προοπτικές εφαρμογής των αρχών βιωσιμότητας και αειφορίας, προσφέροντας γνώση και μέρος από την επαγγελματική εμπειρία τους στον αεικίνητο και δυναμικό κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών.

Συγκεκριμένα στο 6th International Conference on Maritime Education συμμετείχαν, με ομιλία, οι κ.κ.:

  • Helena Athoussaki, Principal Organizer for ESG Shipping Awards and Head of ESG, Sustainability and Climate Change at Motor Oil Group
  • Constantinos Triantafillou, Head of Strategy & Development, HELMEPA
  • Nikos Triantafyllakis, Managing Director, W Marine
  • George Tsavliris, Principal, Tsavliris Salvage Group

Μάθετε περισσότερα για τους κεντρικούς ομιλητές και τους συμμετέχοντες ομιλητές εδώ.

Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών και δράσεων του Συνεδρίου ΕΔΩ.

Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων που καθορίζουν τις εξελίξεις στη Ναυτιλία, στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης, έδωσε, σε φοιτητές και απόφοιτους της Σχολής Ναυτιλίας, την ευκαιρία όχι μόνο για εκπαίδευση και ενημέρωση, αλλά και για δικτύωση, με στόχο μελλοντικές επαγγελματικές συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε Cocκtail & Networking Party, στον κήπο του Ιδρύματος, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν περαιτέρω πάνω σε θέματα ου κλάδου και να συνδεθούν.

Επενδύοντας στη γνωστική ενίσχυση και επαγγελματική ανάπτυξη φοιτητών και αποφοίτων, οι Σχολές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνουν ετησίως Συνέδρια που αφορούν στις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και απαιτήσεις του κάθε επιστημονικού πεδίου της αγοράς εργασίας.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ