03.11.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Απονομή του BCS Academic Membership στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα που λαμβάνει την υψηλή διάκριση του British Computer Society.

Σε επίσημη Τελετή που έλαβε χώρα στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, την 1η Νοεμβρίου 2021, απονεμήθηκε η εξαιρετικά υψηλή διάκριση του BCS Academic Membership στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Την τελετή τίμησε με ομιλία του η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge. Ακολούθως παρέθεσε ομιλία ο Πρόεδρος του BCS (British Computer Society) στην Ελλάδα και Fellow του BCS κ. Χρήστος Σταυρουλάκης, ο οποίος απένειμε τον τίτλο BCS Academic Membership στον Διευθυντή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Δημήτριο Διαμαντή.

Εκ μέρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ομιλίες παρέθεσαν οι Καθηγητές Δρ Τρίαντ Φλουρής, Vice PrincipalAcademic Affairs και Αντώνης Μουχταρόπουλος, Dean of Digital Learning & EdTech. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της, εκ μέρους του Βρετανικού Συμβουλίου, η κα Κατερίνα Φεγγάρου, Education Marketing Manager. Μετά το πέρας των  ομιλιών, ακολούθησε δεξίωση.

Από αριστερά προς δεξιά:

O Αντώνης Μουχταρόπουλος, Dean of Digital Learning & EdTech του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,
ο Vice Principal – Academic Affairs του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δρ. Τρίαντ Φλουρής,
η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matthew Lodge,
o Πρόεδρος του BCS στην Ελλάδα και Fellow του BCS, κ. Χρήστος Σταυρουλάκης και ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Δημήτριος Διαμαντής.

Στο πλαίσιο των σημαντικών ευεργετημάτων του BCS Academic Membership, 400 φοιτητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γίνονται Student Members του BCS, και εντάσσονται σε Student Chapter του BCS που θα λειτουργήσει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Επίσης 20 Καθηγητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γίνονται Professional Members του BCS. Οι φοιτητές και οι καθηγητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις ανεκτίμητες επιστημονικές πηγές του BCS, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πάνω από 1000 online BCS courses, καθώς επίσης και σε εξειδικευμένους Mentors του BCS, για όλα τα θέματα Πληροφορικής. Παράλληλα θα μπορούν να συμμετέχουν στα κορυφαία Επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια του BCS, και να χρησιμοποιούν την προηγμένη τεχνολογική υποδομή και τις διακεκριμένες μεθοδολογίες Πληροφορικής του BCS. Για τον σκοπό αυτό, κατασκευάστηκε στο web site του BCS, ειδικό portal για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το οποίο θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί τα λογότυπα του BCS καταδεικνύοντας την ιδιότητα του ως Academic Member του BCS.

 

 

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το επίπεδο των σπουδών και της επαγγελματικής κατάρτισης στην Πληροφορική στην Ελλάδα, η οποία είναι αποτέλεσμα της απαιτητικής διαδικασίας του BCS, για την ανακήρυξη ενός Πανεπιστημίου σε BCS Academic Member, διαδικασία που ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποκτούν πρόσβαση στις ανεκτίμητες επιστημονικές πηγές του BCS.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. Διαθέτει 8 Campuses σε Αθήνα, Πειραιά, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, και Ρόδο, όπου οι φοιτητές Πληροφορικής διδάσκονται τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των διακεκριμένων Βρετανικών Πανεπιστημίων Oxford Brookes University και University of East London – τα οποία είναι εγκεκριμένα (accredited) από το BCS – και λαμβάνουν πτυχία των Πανεπιστημίων αυτών.

Λίγα λόγια για το BCS
Το BCS είναι ο κορυφαίος Φορέας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής διεθνώς. Ιδρύθηκε το 1957 στην Μεγάλη Βρετανία, λειτουργεί με Royal charter, και σήμερα αριθμεί 75.000 Μέλη σε 160 Χώρες. Το BCS λειτουργεί 50 Επιστημονικά Τμήματα, 50 τοπικά Παραρτήματα, 40 Πανεπιστημιακά Παραρτήματα και 15 Διεθνή Τμήματα, ενώ στην Ελλάδα λειτουργεί Διεθνές Τμήμα και Γραφεία από το 2006.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ