06.04.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Σεμινάρια “Art Therapy” στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες/συναντήσεις με θέμα την τέχνη και τον θεραπευτικό της ρόλο από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη.

Με στόχο να διερευνήσει τις έννοιες της τέχνης και της δημιουργικότητας και πόσο αυτές μπορούν να συμβάλουν στην εσωτερική μας εξέλιξη, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της Σχολής Παιδαγωγικών, διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων με θέμα «Art therapy: Η θεραπεία μέσω των εικαστικών».

Πρόκειται για δύο συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Campus Θεσσαλονίκης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,με εισηγήτρια την κα Τρούλη Γεωργία, MSc Εικαστικό, Ψυχολόγο (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Art Therapist, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Δίνοντας έμφαση στην θεραπευτική ιδιότητα της τέχνης, αλλά και τον θεμελιώδη ρόλο της στην εκπαίδευση και εξερεύνηση των ατομικών δεξιοτήτων, στη διάρκεια των 2 σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν 2 βασικές θεματικές:

  1. τα σημαντικότερα ρεύματα στην ιστορία της τέχνης, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα, αναφορικά με τα χρώματα και το ύφος τους.
  2. την τέχνη και τις δυνατότητες εφαρμογής εικαστικών μέσων στην ειδική αγωγή.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επαγγελματίες παιδαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, φοιτητές και απόφοιτοι των παραπάνω ειδικοτήτων, καθώς και επαγγελματίες/ιδιώτες με ενδιαφέρον για τις τέχνες και την θεραπεία μέσω της τέχνης.

Δείτε εδώ την αφίσα της εκδήλωσης.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ