11.01.2023
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δωρεάν αξιολογήσεις λόγου για παιδιά και ενήλικες από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα προσφέρει δωρεάν συνεδρίες αξιολόγησης λόγου, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και περιπτώσεις ενηλίκων.

Με γνώμονα την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών μέσω της συμμετοχής τους σε εθελοντικές δράσεις που συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διεξάγει δωρεάν συνεδρίες αξιολόγησης λόγου και ομιλίας.

Για ακόμα μια χρονιά, και συγκεκριμένα για την περίοδο Φεβρουάριος – Μάιος 2023, το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα προσφέρει αξιολογήσεις λόγου και ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που παρέχεται δωρεάν σε όλους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς και του κλινικού προγράμματος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 

Οι αξιολογήσεις διεξάγονται στο Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Ακαδημίας 42) από φοιτητές Λογοθεραπείας, υπό την εποπτεία έμπειρων Καθηγητών του Τμήματος.  

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν ως εξεταζόμενοι:

Οι αξιολογήσεις αφορούν σε:

  • παιδιά από 3 ετών και άνω, στα οποία έχει παρατηρηθεί κάποια δυσκολία στο λόγο (π.χ. επικοινωνιακές δεξιότητες, λεξιλόγιο, γραμματική, σύνταξη) ή την ομιλία (π.χ. άρθρωση, ρυθμός ομιλίας).
  • ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που πάσχουν από άνοια, νευρολογικές παθήσεις (Alzheimer’s, Parkinson κ.ά.), δυσαρθρία ή έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια (και είναι σε θέση να προσέλθουν στους χώρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου).

Ποια είναι η διαδικασία:

Σε όσα από τα άτομα που θα αξιολογηθούν διαγνωσθεί κάποια διαταραχή λόγου ή/και ομιλίας, δρομολογείται η ένταξή τους στο πρόγραμμα των Εργαστηρίων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στα οποία παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες λογοθεραπείας από τελειόφοιτους, υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών λογοθεραπείας, στο πλαίσιο του προγράμματος κλινικής πρακτικής, εφόσον το επιθυμούν.

Πώς μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή: 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Κωνσταντίνα Φίλη, Υπεύθυνη του Προγράμματος Κλινικής Πρακτικής του Τμήματος Λογοθεραπείας, μέσω του τηλ. 210 8256708 ή στέλνοντας mail στο kfili@mitropolitiko.edu.gr.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ