08.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε ομαδικές δράσεις με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα φιλοξένησε άτομα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας τα οποία συμμετείχαν σε ομαδικές δράσεις που διοργάνωσαν τα Τμήματα Προπονητικής, Προσχολικής Εκπαίδευσης, Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Συνδυάζοντας την προαγωγή των δεξιοτήτων των φοιτητών με τη σύμπραξη με φορείς που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα φιλοξένησε τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας. Η σύμπραξη Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λάρισας είχε στόχο τη δημιουργική απασχόληση ατόμων από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ με τη συμμετοχή σε παιχνίδια και δραστηριότητες που οργάνωσαν οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι και οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών Προπονητικής, Προσχολικής Εκπαίδευσης, Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι Δρ. Τσαόπουλος Δημήτρης (για τη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής), κος Λυγούρας Δημοσθένης (για τη Σχολή Υγείας),  Δρ. Κανέλλα Γιώργο (για τη Σχολή Παιδαγωγικών) και η κα Πλατιά Εύη (για τη Σχολή Ψυχολογίας), μαζί με τους φοιτητές των Τμημάτων τους, ανέλαβαν την ενεργό απασχόληση των παιδιών με τη διοργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων.

Σε συνεργασία με τους κλινικούς συντονιστές των προγραμμάτων, κο Μπατατόλη Χρήστο- καθηγητή φυσικής αγωγής, κα Ανθή Δημητρίου- εργοθεραπεύτρια και κα Ολυμπία Καλαμπαλίκη- ψυχολόγο, προσέφεραν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν ισότιμα σε παιχνίδια όπως το άθλημα Bocce, το Παιδαγωγικό Αλεξίπτωτο, αλλά και δραστηριότητες Ζαχαροπλαστικής, Ζωγραφικής και ενεργοποίησης αισθητηριακών δεξιοτήτων.

Οι δράσεις με αφθονες δόσεις φαντασίας και δημιουργικότητας. έλαβαν χώρα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα, γεμίζοντας γέλια και χαρούμενες φωνές ολόκληρο το Campus, καθώς εξελίχθηκαν σε ένα ομαδικό παιχνίδι για όλους τους παρευρισκόμενους στο campus!

Δράσεις ανά πρόγραμμα σπουδών

Κάθε Τμήμα ανέλαβε να διοργανώσει μια συγκεκριμένη δραστηριότητα με περιεχόμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος σπουδών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις παρακάτω δράσεις:

Προπονητική & Φυσική Αγωγή – BSc (Hons) Sports Coaching & Physical Education

Δράσεις:

1. «Κίνηση μέσα από το πολύχρωμο αλεξίπτωτο»   

Παιχνίδι με τη χρήση ενός πολύχρωμου αλεξίπτωτου με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

2. «Γίνε ολυμπιονίκης»

Γνωριμία με το παραολυμπιακό άθλημα Boccia, δημιουργία αγωνιστικής ομάδας και παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των φοιτητών του Τμήματος Προπονητικής.

Εργοθεραπεία – BSc (Hons) Occupational Therapy

Δράσεις:

1.«Το δικό μου cheesecake»

Δημιουργία ατομικών γλυκών υπό την επίβλεψη των φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Εργοθεραπείας.

2. «Ας ψάξουμε να βρούμε..»

Εξάσκηση απτικών και ιδιοδεκτικών ικανοτήτων μέσω της επαφής με διάφορα αισθητηριακά στοιχεία, όπως ρεβύθια ή πάγος μέσα από μεγάλο κουβά. Για την ακρίβεια είχαν να διαχειριστούν ένα κομμάτι πάγου σε μορφή παγόβουνου και, μέσω των δεξιοτήτων του κινητικού σχεδιασμού και της ποσόστωσης δύναμης, να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα υλικά που κρύβονταν μέσα.

3. «Ζωγραφική με κούνημα»

Αυτή η ομαδική δράση είχε στόχο να διδάξει τη συνεργασία ως έννοια που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Η δράση περιλάμβανε ταυτόχρονη ζωγραφική, μέσω της κίνησης κάποιων ταμπλό τα οποία περιείχαν ανανάδες, ώστε όλοι μαζί να δώσουν χρώμα σε ένα σκίτσο.

Ψυχολογία – BSc (Hons) Psychology & Προσχολική Εκπαίδευση – BSc (Hons) Early Childhood

Δράση: «Αφήνω το προσωπικό μου αποτύπωμα»

Ένα μεγάλο χαρτί- ρολό ζωγραφικής απλώθηκε στο ισόγειο του Campus, και πάνω σε αυτό οι συμμετέχοντες ζωγράφισαν την εμπειρία τους από την επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, χρησιμοποιώντας δαχτυλομπογιές. Κάθε ένας από την ομάδα αποτύπωσε με τα χέρια του την αγαπημένη του στιγμή από την επίσκεψη και συμπλήρωσε τη ζωγραφιά του με το όνομά του.

*Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» Λάρισας, κα Ευαγγελία Πατέτσου, όλη την εκπαιδευτική ομάδα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Λάρισας για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους καθόλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και τη «μητέρα» και Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ν. Λάρισας, κα Αντιγόνη Λαϊνά.

*Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» λειτουργεί ως το Πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στον Δήμο Λάρισας.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ