09.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (ICONSD)

Καθηγητές του προγράμματος σπουδών Διαιτολογίας συμμετείχαν στο μεγάλο γεγονός της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ).

Ακολουθώντας και συμβάλλοντας στις εξελίξεις του κλάδου της Διατροφολογίας, καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρευρέθηκαν στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (ICONSD), παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις εργασίες του. 

Το Συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) και του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας, Δι.Πα.Ε. Ανάμεσα στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ήταν και ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Μάνος Γιακουμάκης, Programme Leader του Τμήματος Διαιτολογίας στο Campus Ηρακλείου Κρήτης, Μέλος του ΔΣ της ΕΔΔΕ και Πρόεδρος του Περιφ.Τμήματος ΕΔΔΕ Κρήτης.

Το παρών έδωσαν και άλλοι καθηγητές του Τμήματος BSc (Hons) Dietetics του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπως η κα Νίκη Τζουγανάκη (Placement Co-ordinator Κρήτης) και η κα Ανδρονίκη Τζάρτζαλου (Tutor στα Campuses Αμαρουσίου & Ακαδημίας), καθώς και φοιτητές Διαιτολογίας από το Campus Θεσσαλονίκης,

Η επικαιροποίηση των γνώσεων σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για κάθε πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, κάτι που ισχύει ακόμα πιο επιτακτικά για τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας.

Αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διοργανώσεις του κλάδου, το Διεθνές Συνέδριο Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (ICONSD) έλαβε χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη, παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους και γιατροί – εκπρόσωποι των επιστημών Διαιτολογίας, Διαβητολογίας, Ψυχολογίας κ.α.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπροσώπους από εταιρίες Χορηγούς/Εκθέτες του Συνεδρίου, όπως τις εταιρίες Διαιτολογικού Λογισμικού “Athlisis” και “Serinth” με τις οποίες συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η βελτίωση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές όσον αφορά στην κλινική άσκηση.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ