03.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαίδευση στη μέθοδο “LITE GAIT” για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Campus Λάρισας

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης «Ευ Πράττειν -Kένταυρος», με τη συμμετοχή των φοιτητών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Campus Λάρισας.

Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο εκπαιδευτικό σεμινάριο “LΙΤΕ GAIT” για την εκπαίδευση θεραπευτών αποκατάστασης νευρολογικών νοσημάτων.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση δεξιοτήτων στη θεραπευτική μέθοδο LITE GAIT.  To σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτητές Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,  θεραπευτές αποκατάστασης του «Κένταυρου», καθώς και ιδιώτες φυσικοθεραπευτές. Με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας – φυσικοθεραπεύτριας Νechama Karman (PT, MS, PCS, Βoard Certified στη Νέα Υόρκη), οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν στην θεραπευτική μέθοδο αποκατάστασης LITE GAIT, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Κένταυρος».

 

 

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει σεμινάρια με εκπαιδευτές έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου ώστε οι φοιτητές να είναι πάντα σε επαφή με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του τομέα τους.

H LITE GAIT αποτελεί θεραπευτική μέθοδο αποκατάστασης για ασθενείς με διαταραχές του νευρικού συστήματος, όπως κινητικά ελλείμματα λόγω αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, πολλαπλής σκλήρυνσης, πολυνευροπάθειας κ.α. Στόχος της μεθόδου είναι η επανεκπαίδευση στη βάδιση μέσω του μηχανισμού της νευροπλαστικότητας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ασθενείς του κέντρου αποκατάστασης «Κένταυρος» με κινητικά ελλείμματα οι οποίοι δοκίμασαν τη μέθοδο, περπάτησαν, χόρεψαν και μετέφεραν την εμπειρία τους, υπό την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας και των θεραπευτών του κέντρου.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ