15.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Ebook για τα Δικαιώματα των Παιδιών από το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Tα Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Παιδαγωγικών δημιούργησαν έναν ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό οδηγό με δραστηριότητες, αφιερωμένο στα Δικαιώματα των Παιδιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών BA (Hons) Early Childhood Education, φοιτητές από τα Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δημιούργησαν ένα βιβλίο (eBook) εκπαιδευτικού χαρακτήρα με αυτοσχέδιες και πρωτότυπες δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι να διδάξουν στα παιδιά τα δικαιώματα τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989), οξύνοντας παράλληλα τη δημιουργική και παραγωγική τους σκέψη. Οι δραστηριότητες εστιάζουν στα εξής Δικαιώματα: το δικαίωμα στην τροφή & το νερό, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ταυτότητα, στην ελευθερία, στη ζωή.

Το ηλεκτρονικής μορφής βιβλίο είναι αποτελέσμα συλλογική δουλειάς και έχει προκύψει μέσα από τη συνεργασία φοιτητών από τα Τμήματα του προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Education, υπό την εποπτεία των καθηγητών τους. Το δημιουργικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο του βιβλίου έχει σύγχρονη ματιά ενώ οι δραστηριότητες βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό και τις χειροτεχνίες.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ E-BOOK ΕΔΩ.

To πρόγραμμα σπουδών στην Εκπαίδευση Προσχολικής Ηλικίας προσφέρεται από τη Σχολή Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Μέσα από αυτό το εγχείρημα, οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με την πρακτική διάσταση του επαγγέλματος του παιδαγωγού, εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις που έχουν λάβει ως φοιτητές στο πρόγραμμα BA (Hons) Early Childhood Education και βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους.

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε οτι το e-book δημιουργήθηκε μέσα στα έτη 2019-2020 και 2020 –2021, στη διάρκεια των οποίων οι φοιτητές βρίσκονταν στη συνθήκη της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας λόγω της πανδημίας της COVID -19. Παρά τις αρχικές δυσκολίες και τις προκλήσεις που επιφύλασσε το διάστημα αυτό, οι φοιτητές από τα τμήματα των Παιδαγωγικών επέδειξαν αμέριστη διάθεση, φαντασία και δημιουργικότητα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ξεπεράσουν  πρακτικές δυσκολίες όπως η εύρεση υλικών, παράγοντας ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ